Vatreni na oprezu: Pripremaju se neredi na utakmici Hrvatska – Mađarska?

Vatreni na oprezu: Pripremaju se neredi na utakmici Hrvatska – Mađarska?

U HNS-u se upalio alarm zbog informacija koje upućuju na moguće organiziranje nereda na utakmici Hrvatska – Mađarska na Poljudu. Naime, kod jedne osobe koja ima zabranu pristupa utakmicama policija je pronašla 40 karata za tu utakmicu, prenosi Jutarnji.

Prema važećim pravilima svaka osoba može na svoje ime kupiti najviše četiri karte. Međutim, to nije velika prepreka za preprodavače i one koji žele do karata a ne mogu ih kupiti preko HNS-ove distribucije.

Policija je provjerila kupce karata i radi se o osobama koje su karte mogle kupiti. Svi su hrvatski građani koji smiju na stadion. Međutim, upitno je znaju li te osobe da su karte kupljene na njihovo ime. Prodaja karata počela je 24. srpnja, a utakmica će se održati 10. listopada.

Situacija ne bi bila dramatična da se radi o preprodavaču, ali kako je privedenoj osobi od prije zabranjen ulazak na stadione, pojavila se sumnja o mogućem dolasku većeg broja huligana koji su i prije radili probleme. HNS-u zasigurno ne trebaju novi izgredi na utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Policija je najavila da na utakmicu neće puštati nikoga tko uz kartu ne pokaže i osobnu iskaznicu te tko nema kartu na svoje ime. Praksa je to koja bi stala na kraj huliganima sa zabranom pristupa ali i preprodaji karata, međutim, često se ne primjenjuje zbog nedostatka kapaciteta. Očekuju se velike gužve pri ulasku na stadion.

Foto: Damir Senčar/Fah

Facebook Comments