Poznati sindikalac Željko Klaus optužuje bračni par Pevec: Bili su nesposobni i razulareni, nisu zaštitili brend Pevec

Poznati sindikalac Željko Klaus optužuje bračni par Pevec: Bili su nesposobni i razulareni, nisu zaštitili brend Pevec

‘’Zdravko Pevec jednostavno ne govori istinu oko brenda Pevec’’ – tvrdi poznati sindikalac Željko Klaus koji je prije desetak godina, kako kaže, prošao pakao sa Zdravkom Pevecom i tadašnjim radnicima koji mjesecima nisu dobivali plaće zbog, kako tvrdi, razularenog para Pevec.

-Dobro se sjećam, stvar je vrlo jasna kad je brend Pevec u pitanju. Sjećam se kad je prije xy godina u posrnuli Pevec došao stečajni upravitelj Darko Šket – odmah se išlo provjeriti jer Zdravko Pevec zaštitio svoje ime na tvrtku – ustanovljeno je još tada da nije, i svima nam je bilo jasno da se radi o poslovno nesposobnom čovjeku, koji sada laže i obmanjuje javnost kako je zaštitio brend Pevec i kako je žrtva neke urote– među ostalim, je rekao poznati sindikalist Željko Klaus.

Podsjetimo, Zdravko Pevec je neki dan opet ‘osvojio’ male ekrane komentirajući pravomoćnu sudsku presudu Visokog trgovačkog suda koji je presudio kako slogan ‘Kupujte s osmijehom’ te stilizirani pijevac nisu njegovo, već vlasništvo tvrtke Pevec, .

‘’Nisam vidio presudu, niti sam ju dobio’’- prvo je rekao Zdravko Pevec, da bi dan kasnije izjavio kako ta ‘’presuda nije u redu’’, te da će on to dokazati, iako se radi o pravomoćnoj sudskoj presudi. Naime, rekao je za Jutarnji list kako je jedna nezavisna agencija ustvrdila drukčije nego Trgovački i Visoki trgovački sud, pa će, kako kaže, jedan dan izaći u javnost sa ‘’detaljima prave istine’’.

-Sve je to ismijavanje pravne države, kao što je to Zdravko Pevec radio 2009., sada to isto radi 10 godina kasnije. – ističe Klaus koji dodaje kao je smiješno da smo u Europskoj uniji i da netko kaže da ne prihvaća pravomoćnu sudsku presudu nekog suda, pa makar to bio i Zdravko Pevec koji manipulira javnošću. Klaus dodaje i kako je zanimljivo da jedan dan Zdravko govori da presudu nije vidio, a već drugi dan je ‘’nezavisna agencija’’ utvrdila suprotno toj istoj sudskoj odluci. Pametnome dosta, kaže ogorčeni sindikalac, no, kako tvrdi , nije jedini.

-Ogorčeni su i brojni radnici – ističe Klaus koji su gledali na TV ekranima u ožujku Zdravka kako žica po kunu od građana kako bi platio dug tvrtki Pevec, sudskom odlukom presuđeni dug, u iznosu višem od 5 milijuna kuna. Sada, pak , opet Zdravko manipulira javnošću govoreći kako mu je zdravlje uništeno, te kako se pravosuđe urotilo s aktualnom upravom tvrtke Pevec – zaista smiješno kaže Klaus, te dodaje da je u toj cijeloj priči jedino istina kako je Zdravko Pevec prije 10 godina poslao u propast brojne radnike, dobavljače, te da je pravomoćnim sudskim odlukama presuđeno kako on nije vlasnik brenda Pevec, te kako istoimenoj tvrtki treba isplatiti više od 5 milijuna kuna. Sve ostali su spinovi i manipulacije kojih ćemo se sigurno još nagledati – upozorava Klaus i dodaje kako ga ne bi čudilo da Zdravko, za razliku od ožujka kada je žicao po kunu, uskoro kreće sa žicanjem po kune i pol.

Foto: Hina