Božinović: Sirijac koji je optužio policiju nije govorio istinu, djevojčica nikada nije napustila Libanon

Božinović: Sirijac koji je optužio policiju nije govorio istinu, djevojčica nikada nije napustila Libanon
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uoči dana policije dao je intervju u kojem je komentirao stanje u policiji, optužbe vezane uz postupanje s ilegalnim migrantima i aktualne političke teme, prenosi tportal.

Posljednjih godina često čujemo optužbe migranata i brojnih udruga na rad policije, odnosno da se grubo i nezakonito odnose prema migrantima. Ministar je istaknuo da su s time naučili živjeti, da su svaki prigovor ispitivali, no da se najčešće radi o lažnim vijestima.

‘Nikad nismo naišli na potvrdu. I nedavno se iznosilo da se žigošu migranti, to odbacujemo. Sjećate se i Sirijca koji je optužio hrvatsku policiju da ga je odvojila od petogodišnje kćeri. Baš smo jučer dobili potvrdu iz Libanona da dijete postoji, ali da nikada nije napustilo Libanon’, otkrio je.

Rad policajaca u fušu

Unatoč navedenim povećanjima, brojni policajci zbog preniskih plaća u fušu rade kao zaštitari.

‘Čuo sam te informacije. Mislim da to moramo preciznije regulirati i otvoriti tu mogućnost jer je to praksa u Europi i svijetu. Nema razloga da ljudima, ako mogu na legalan način zaraditi još novca za sebe i svoje obitelji, sustav ne izađe u susret’, najavljuje ministar.

Plenkovićeva poruka Bandiću

Zastupnici iz kluba Milana Bandića prošlog tjedna nisu se pojavili na glasanju u podne, a potom Robert Jankovics napušta taj klub. Odmah su počele spekulacije da iza toga stoje HDZ i premijer Andrej Plenković kako bi Bandiću pokazali da ne kontrolira vlastiti Klub. Na pitanje stoji li HDZ iza toga i hoće li Jankovics prijeći u njihovu stranku, ministar je odgovorio:

‘Zašto bi HDZ stajao iza toga? Nemam tu informaciju i prvi put čujem za tako nešto. Koji su razlozi koji su njega ponukali da izađe iz kluba Milana Bandića, ni to ne znam.’

Foto: Edvard Šušak/Hina