Priznala krivnju: Bivša SDP-ova pročelnica pijana vozila u suprotnom smjeru, usmrtila čovjeka

Priznala krivnju: Bivša SDP-ova pročelnica pijana vozila u suprotnom smjeru, usmrtila čovjeka

Bivša riječka pročelnica Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu Vera Begić priznala je danas na Županijskom sudu u Puli da je kriva za prometnu nesreću u kojoj je lani sredinom kolovoza smrtno stradao Umažanin Igor Soldatić, a izazvala ju je u pijanom stanju vozeći u suprotnom smjeru, prenosi Slobodna Dalmacija.

Danas je, naime, na sudu bilo pripremno ročište koje je trajalo samo 20 minuta, a bivša pročelnica nije htjela ništa komentirati, već je nakon suđenja praktički pobjegla pred novinarima. Na pripremnom ročištu, koje nije bilo za javnost, došla je i supruga preminulog Soldatića.

Ali odvjetnik Vere Begić Milenko Škrlec kazao je da je priznala krivnju te da je suđenje zakazano za 22. listopada, a odluku kakvu će kaznu dobiti donijet će sudsko vijeće kojim će predsjedati sutkinja Gabrijela Marčeta.

– Vera Begić je priznala optužnicu u cijelosti kako je navedena i spremna je snositi posljedice. Rasprava je zakazana za listopad na kojoj  će sud provesti dokaze koje je državno odvjetništvo predložilo te donijeti presudu. Ovo je djelo koje je izvršeno za vrijeme trajanja blažeg zakona kada je maksimalna kazna zatvora za ovakvo djelo bila 12 godina. Minimum je tri godine. Dužnost obrane je da ističe olakotne okolnosti da kazna bude što manja, kazao je njezin odvjetnik nakon izlaska iz sudnice.

Inače, bivša riječka pročelnica za sport sa čak 1,92 promila u krvi skrivila je nesreću prije mosta Mirna na Istarskom ipsilonu iz smjera Umaga u noći s 15. na 16. kolovoza. Vozila je u suprotnom smjeru.

Tu se sudarila s automobilom u kojem je bio Soldatić sa suprugom i djetetom, a on je preminuo zbog višestrukih ozljeda koje je zadobio.

Isto tako, bivšoj pročelnici to nije bio prvi slučaj da je vozila pod utjecajem alkohola, a jednu je prometnu nesreću, doduše bez težih posljedica, skrivila godinu dana ranije.

Foto: Twitter

Facebook Comments