Gong i dalje traži odgovore na šest pitanja o imovini Dubravke Šuice: Čudi ih eurofoban stav Andreja Plenkovića

Gong i dalje traži odgovore na šest pitanja o imovini Dubravke Šuice: Čudi ih eurofoban stav Andreja Plenkovića

Oriana Ivković Novokmet iz Gonga komentirala je tvrdnje vladajućih kako je Gong produžena ruka SDP-a, a zbog šest pitanja vezanih uz buduću hrvatsku povjerenicu u Europskoj komisiji Dubravku Šuicu, prenosi N1.

“Nismo mi ničija produžena ruka, mi radimo u interesu svih građana koji su kritični, koji su zainteresirani za transparentparentnost. U zrelim demokracijama poželjno je kritički propitivati vlast i mi smo činili i činimo upravo to”, kazala je u razgovoru za N1 Oriana Ivković Novokmet iz Gonga.

“Radili smo upravo to, pisali smo EU institucijama, to su naše institucije. Čudi nas eurofoban stav Andreja Plenkovića u kojem on naše obraćanje EU institucijama smatra prljavom kampanjom. Sva naša pitanja javno su objavljena, kao i informacija da smo pisali EU institucijama. To nisu pitanja bitna samo Gongu, već se ona tiču svih građana – da je vlast transparentna”, rekla je.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je u četvrtak u Bruxellesu nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije Dubravke Šuice.

“Dubravka Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europske poslove u Saboru i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme koje sada kao slučajno reciklira GONG, koji se uvijek i isključivo angažira na politici SDP-a”, rekao je Andrej Plenković nakon radnog ručka s izabranom predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen.

Iz Gonga su poručili kako i dalje žele odgovore na postavljenih šest pitanja vezanih uz imovinsku karticu Dubravke Šuice te ustvrdili kako premijer Andrej Plenković svojom reakcijom želi skrenuti pažnju s bitnoga.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments