Suđenje Glavašu se namjerno odugovlači? “Sve ću priznati, ne mogu umrijeti s tim teretom”

Suđenje Glavašu se namjerno odugovlači? “Sve ću priznati, ne mogu umrijeti s tim teretom”

“Na suđenju sam odigrao nečasnu ulogu i spreman sam sve priznati jer ne mogu umrijeti s teretom lažnog svjedočenja. Trebalo je, proći puno vremena od ratnih događaja da shvatim da se Glavaš u ratu, a posebno po njegovu svršetku, nije borio za Hrvatsku nego za svoju korist i da je i Osijeku i Hrvatskoj nanio golemu štetu” riječi su to Nikole Jamana, pripadnika Branimirove osječke bojne (BOB) i svjedoka na suđenju protiv Branimira Glavaša.

Nakon što je novinarima ispričao sve što zna o zločinima nad civilima u Osijeku, pozvan je u tužiteljstvo kako bi dao službenu izjavu. Nakon toga tužiteljstvo je na ponovljenom suđenju tražilo da ga se sasluša kao svjedoka, no sud još nije odredio datum kada bi ga se trebalo saslušati, prenosi Večernji list.

Problem je i što je Jaman teško bolestan, pa svako odugovlačenje s njegovim ispitivanjem za posljedicu bi moglo imati i njegovu smrt. Štoviše, prema pisanju Večernjeg, mnogi misle da se s suđenjem Glavašu namjerno odugovlači kako pred sudsko vijeće ne bi sjeo svjedok koji bi za Glavaša mogao biti problematičan.

Glavaš je optužen za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991, u slučajevima nazvanim “Selotejp” i “Garaža”.

Foto: Admir Buljubašić/Hina