HDZ-ovci tvrde da se “ekstremistica” Ivona Milinović otela kontroli: Nema predaje, ona poručuje

HDZ-ovci tvrde da se “ekstremistica” Ivona Milinović otela kontroli: Nema predaje, ona poručuje

Gradski odbor HDZ-a zatražio je stegovne mjere za vijećnicu Ivonu Milinović zbog izjave o “Srbima i vrbama” na jednom “podcastu”, pa je sada odluka na Županijskom odboru stranke, prenosi Novi list.

Gradski odbor riječkog HDZ-a većinom je glasova potvrdio odluku Predsjedništva koje je jednoglasno odlučilo zatražiti stegovne mjere za gradsku vijećnicu Ivonu Milinović koja je na jednom lokalnom podcastu komentirala navijačku pjesmu Torcide riječima da u Rijeci ne trebaju vrbe, ali u Dalmaciji možda da. Ako i Županijski odbor bude na tragu zaključka Gradskog odbora, onda će se o stegovnoj mjeri očitovati Sud časti, a stegovne mjere mogu biti isključenje iz stranke ili opomena. Kako sada stvari stoje, Županijski odbor bi mogao potvrditi zaključke kolega iz riječkoga HDZ-a.

“Otela se kontroli”

– Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ-om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere, priopćeno je s Jadranskog trga 1 odmah nakon što su se u medijima pojavili citati s apsolutno skandaloznim i nedopustivim riječima Ivone Milinović. Iako se ona odmah ispričala i pojasnila da nije mislila ono što je izrečeno i da su njezine riječi izvađene iz konteksta, bila je to kap koja je prelila čašu čelnim riječkim HDZ-ovcima. Oni su bili mišljenja da se Ivona Milinović “otela kontroli” i da vodi neku svoju politiku mimo tijela stranke te da je to radila više puta. Njezine izjave srušile su sve ono što HDZ gradi, a to je imidž demokršćanske stranke koja ne odobrava ikakav ekstremizam, a naročito ne na tako osjetljivom pitanju kao što su manjine. Tim više što je partner Vladi SDSS pa je retorika Ivone Milinović izazvala i zgražanje Banskih dvora, a ne samo Jadranskog trga 1.

Što s mandatom?

Mali tračak nade Ivoni Milinović da neće biti izbačena iz stranke daje činjenica da odluka Gradskog odbora nije jednoglasna pa teoretski Županijski odbor može ne prihvatiti zaključke Gradskog odbora, ali kada bi se to tako dogodilo, to bi moglo prouzročiti ozbiljne rascjepe u stranci u trenutku kada kreću predsjednički izbori, za njima parlamentarni, a onda za kraj lokalni izbori. Treba navesti i to da u slučaju izbacivanja iz stranke Ivona Milinović nije u obvezi vratiti mandat gradske vijećnice HDZ-u. A ona to vjerojatno ne bi ni napravila jer nije dala neopozivu ostavku ni na mjesto predsjednice Odbora Gradskoga vijeća za nacionalne manjine, već je stavila mandat na raspolaganje pa će o tome glasovati gradski parlament na sljedećoj sjednici.

Da se ne namjerava pomiriti s bilo kakvom odlukom stranke, svjedoči ova objava Ivone Milinović

“Često jude pravednima sude, svaku obijest kaznila je povijest.

Nema predaje, pjevajmo sinovi pobjede, mogu nas lomiti al’ neće slomiti. #nemapredaje

Foto: facebook