Osumnjičenik za napad na Petrača sam došetao u policiju: Tvrdi da je on zapravo žrtva

Osumnjičenik za napad na Petrača sam došetao u policiju: Tvrdi da je on zapravo žrtva

Zagrebačka policija izvijestila je da je privela osobu koja se dovodi u vezu s napadom na Hrvoja Petrača. Prema pisanju Jutarnjeg, radi se o Vjeku Slišku (29), za kojim je policija tragala. Navodno se sam odazvao na obavijesni razgovor.

Muškarac rođen 1989. godine, a koji se dovodi u svezu s ovim događajem, nalazi se u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke na kriminalističkom istraživanju, izvijestila je policija.

Podsjetimo, ispred zagrebačkog hotela Esplanade u subotu navečer napadnut je i teško ozlijeđen poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji, prenosi N1.

Milko Križanović, Sliškov odvjetnik, potvrdio je za Jutarnji da je njegov klijent trenutno u policiji na kriminalističkom istraživanju. Na upit gdje se krio, nije nam želio reći, već je samo naglasio da je Sliško te večeri inicijalno bio žrtva.

– Moj klijent je napadnut i samo je pružio otpor. Nema nikakvog govora o namjeri – rekao je kratko za Jutarnji list odvjetnik Milko Križanović.

Dugogodišnji kriminalist Dubravko Klarić gostovao je u nedjelju u Dnevniku N1 televizije i komentirao napad na Petrača u centru Zagreba. “Ne bih rekao da se bude duhovi prošlosti, to što je bilo bilo je, ali nažalost uvjeren sam da će biti još situacija vezanih za organizirani kriminal i nasilja koji je neodvojivi dio te cjeline”, komentirao je jučerašnji događaj.

Ne čini mu se da bi taj događaj mogao pokrenuti neku lavinu nasilja. Za motive kaže da to može biti osveta, poruka, kazna, opomena, a može biti i konflikt koji je rezultirao susretom i situacijom koja na oko može izgledati banalna. “Kriminalistička obrada, kada je u pitanju organizirani kriminal, obuhvaća puno veće područje i spada pod kategoriju složenih kriminalnih djela i naravno da su onda puno opsežnije uključene i hijerarhijski više instance u policiji, USKOK-u i PNUSKOK-u”, pojašnjava Klarić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina