Bačić: Izbori će biti kada odluči HDZ, sada nastavljamo smjerom – stabilna Hrvatska

Bačić: Izbori će biti kada odluči HDZ, sada nastavljamo smjerom – stabilna Hrvatska

“HDZ-u je spreman za sve scenarije. Ako utvrdimo da su izbori najbolje rješenje, ići ćemo na izbore. Ali mi radimo na tome da odradimo mandat do kraja. Koje je najbolje vrijeme, utvrdit ćemo u stranci. Mi nastavljamo utvrđenim smjerom – stabilna Hrvatska”, rekao je Bačić, prenosi N1.

Na pitanje bi li vezanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora bila dobra opcija za HDZ, Bačić kaže da o tome nije bilo riječi u HDZ-u.

“O tome nismo razgovarali, ali u stranci ćemo odlučiti koje je za to najbolje vrijeme. Ovaj nas tjedan očekuje puno važnih odluka, rebalans proračuna, izglasavanje povjerenja ministru Kujundžiću, mirovinska reforma, godišnje izvješće Vlade… Želimo i dogovor sa sindikatima u prosvjeti i taj posao želimo odraditi onako kako smo zamisliti i kako mislimo da je najbolje”, rekao je Bačić.

“U petak će biti velika većina koja će podržati Kujundžića i izvješće predsjednika Vlade”, kazao je Bačić.

Beljak: Izbori će biti 5. siječnja

Podsjetimo, Beljak je kazao da će se, prema njegovim informacijama, izvanredni izbori održati 5. siječnja.

“Na mjestu Plenkovića ne bih se previše oslonio na većinu, jer su oni izdajice. Tko jednom izda, izdat će ponovo. Ovisiti o onima koji su izdali svoje birače govori da su Plenkoviću daske jako skliske. Već dvije i pol godine je takva situacija. Nikada se ne zna što se događa u glavama ljudi koji su jednom već izdali… Prema mojim informacijama bit će izvanredni izbori i to 5. siječnja. Bili ili ne bili, bit će za godinu dana, izbori se približavaju.”, rekao je Beljak.

Izbori će biti kada to odluči HDZ

Bačić je i prije Beljakove izjave komentirao izvanredne izbore

“Vi znate da ja kao predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a iznimno dobro surađujem s kolegama zastupnicima iz vladajuće većine, pa bih rekao da će Vlada biti u mandatu dok to bude htio HDZ, uz dužno poštovanje prema kolegama u vladajućoj većini”, rekao je Bačić komentirajući ultimatum HNS-a i oštre riječi Milana Bandića zbog štrajka prosvjetnih radnika.

“Ja im sve kažem na sastancima, ne šaljem im poruke putem medija”, dodaje.

Kako će proći glasovanje o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću u petak u Saboru?

“Nakon petka Milan Kujundžić će i dalje biti ministar i proći će s vrlo velikom većinom izvješće predsjednika Vlade o stanju države i društva”.

Hoće li to trenutni koalicijski partneri to podržati?

“Svi do jednog”, kaže Bačić.

Foto: Edvard Šušak/Hina