Suđenje Smiljani Srnec za monstruozno ubojstvo: Otac im je pio, nakon razgovora s vidovnjakom mi je prijetio

Suđenje Smiljani Srnec za monstruozno ubojstvo: Otac im je pio, nakon razgovora s vidovnjakom mi je prijetio

Danas se nastavlja suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo nakon gotovo 19 godina pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući Srnec. Suđenje se nastavlja na Županijskom sudu u Varaždinu gdje danas predviđeno saslušanje svjedoka – susjede Sojke Križaić i ujaka sestara Dragutin Sabol, prenosi N1.

Glavna rasprava započela je u utorak i tada je Smiljana Srnec ustvrdila da se ne osjeća krivom za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču, dok tužiteljstvo tvrdi da će tijekom suđenja, koje je počelo na varaždinskim Županijskim sudom, dokazati da Srnec odgovorna za brutalni zločin.

Prva svjedokinja Sojka Križaić je prva susjeda obitelji Dominić, tvrdi da je otac sestara Martin Dominić kao susjed bio dobar, ali je konzumirao alkohol, dolazio je u gostionu i znala ga je viđati jako pijanog.

Kaže da je s Jasminom bio u dobrim odnosima i da ju je nakon njezinog nestanka znao spomenuti, tvrdio je da ne zna gdje mu je kćer.

I sa Smiljanom je susjeda Križaić bila i dobrim odnosima i kaže da je novcu Smiljana pristupala normalno i da se znala kladiti na sportske utakmice za par kuna.

2000. godine je zadnji put vidjela Jasminu, kod kuće. Znala je pitati gdje je ona, ali su joj govorili da je u Zagrebu ili da je na brodu, jer radi pa ne može doći. Smiljana joj je, kaže, tako govorila. Također joj je govorila da ima dečka. Susjeda joj je jednom posudila krevetninu, ljeti, jer ju je tražila zbog toga što će na spavanje doći Jasmina zajedno s dečkom. Tvrdi da je to bilo između 2004. i 2005. Nakon toga ju je pitala je li bila Jasmina, na što je Smiljana odgovorila da je bila i da je već otišla.

Susjeda kaže da je mislila da joj Smiljana nikad nije lagala, ali da je nakon što je Jasmina pronađena shvatila da joj je ipak lagala.

Susjedin suprug je pokojnog Martina Dominića pitao gdje je Jasmina, a on je odgovorio da zna samo ono što mu je rekla Smiljana, da je na brodu. Misli da je nestanak prijavio otac, ili možda majka. Tvrdi da je Martin više pio otkad je Jasmina nestala.

U Palovcu živi od 1985. Znala je ići u kuću obitelji Dominić, družila se sa svim članovima. Nitko joj nije rekao da je Jasmina prestala studirati. Kada je nestala, i dalje su mislili da je na studiju. Govorili su je da je dolazila kući, ali ona je nikad nije vidjela, kazala je svjedokinja na suđenju u četvrtak.

Problematičan otac

Drugi svjedok je Dragutin Sabol, ujak sestara.

Sabol tvrdi da je sa svojom sestrom Katarinom (Jasmininom i Smiljaninom majkom) bio u dobrim odnosima, ali da se s godinama udaljavao od njih, jer nije mogao podnijeti njihov način života. U njihovu kuću godinama nije ulazio.

Tvrdi da je Jasminin i Smiljanin otac Martin pijančevao, radio povremeno i pokušavao je to objasniti Katarini i molio je da ga ostavi te da će joj on pomoći. Ona nije htjela.

Početkom rata su se posvađali, kaže da je čuo da je Martin jednom prebio čovjeka koji je po izlasku iz bolnice tražio odštetu, zbog čega je Katarina otišla u Njemačku raditi. Tada je Dragutin prekinuo komunikaciju s njima.

Svjedok kaže da ne zna je li Martin bio agresivan prema obitelji, ali da je čuo u selu da je. Sa Smiljanom je do trenutka nestanka Jasmine bio dobar, ali kad se to saznalo prestali su komunicirali.

Za Smiljanu kaže da je čuo da je ona u mladosti znala raditi loše stvari, da je krala u trgovini u kojoj je radila, da nije išla u školu. Za Jasminu kaže da je bila pristojna, da se borila da završi školu, da se makne iz obitelji. S Jasminom je pričao prije odlaska na studij, preselio ju je u Zagreb, zadnji put ju je vidio 2000.

Prijetnje nakon razgovora s vidovnjakom

Nakon toga je Smiljanu pitao za Jasminu i ona je tvrdila da je na putu, da je u Francuskoj, da se javlja. Iz novina je saznao da je prijavljen Jasminin nestanak.

Tvrdi da je policija dolazila u više navrata. Odlučio je sam provesti istragu, išao je kod vidovnjaka, on mu je rekao da mu je nećakinja mrtva. Vidovnjak je pristao ići na policiju s njim, rekao je da Jasmina udarena po glavi tupim predmetom. Svaki put je Katarinu pitao za Jasminu, ona mu je govorila da ona s njom nije komunicirala. Katarini je često posuđivao novac.

Martin se na vjenčanju Franje Sabola, drugog Katarinog brata, napio i napravio incident, po tome ga pamti. Nakon što je ispričao što se dogodilo kod vidovnjaka, Martin mu je poslao poruku preko bratića da pazi što govori.

Kaže da Smiljana i Jasmina nisu ružno pričale o svom ocu, kao i Katarina. Jednom prilikom se sjeća da su on i žena došli kod Dominićevih i da je Jasmina bila ošišana na nulu i da se skrivala od njih, ali nisu znali zašto. Sjeća se da su vatrogasci bili kod nje u kući kad je bila poplava. Njegova kći je bila dobra s Jasminom, znale su popričati, išle su skupa u školu, ali nije bilo jako intenzivnog druženja, kazao je svjedok.

Podsjetimo, u optužnici stoji da je tijekom ljeta 2000. 35-godišnja Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu sestri (rođenoj 1977.) zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru.

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina