Visokopozicionirani državni službenik u Istri uhićen zbog organizacije prostitucije i iznude

Visokopozicionirani državni službenik u Istri uhićen zbog organizacije prostitucije i iznude

Vijest o uhićenom pročelniku Ministarstva poljoprivrede u Istri Albinu Lampeu šokirala je djelatnike službe i njegove kolege koji su ostali zatečeni informacijom koju je objavila Policijska uprava istarska – da je počinio kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude, zbog čega se trenutno nalazi u jednomjesečnom pritvoru, prenosi Glas Istre.

– Optužbe koje mu se stavljaju na teret su nevjerojatne. Iskreno, ne mogu vjerovati da se radi o istom čovjeku. Nikad ne bih pomislio da je sposoban za takvo nešto, kazao je jedan kolega.

– Znam ga samo poslovno, a čime se bavio u slobodno vrijeme, nemam pojma niti me zanima. Bio je čovik na mjestu i iznenadilo me kada sam vidio da je uhićen zbog prostitucije. Ne znam što mu je trebalo ovo da pod stare dane krene u takav “biznis”. Vjerojatno će izgubiti posao, a prijeti mu i zatvor, kaže jedan kolega. Što se tiče posla, tvrdi da Lampe baš i nije bio neki radnik.

– Nije se baš pretrgnuo od posla, a još je manje radio kada je postao pročelnik. Znam da je došao u Istru kao izbjeglica iz Sarajeva i vrlo brzo je napredovao i postao inspektor za lovstvo, kaže kolega.

– Ne znam što bih rekla, mene je vijest totalno zaprepastila. Pokušala sam stupiti u kontakt s njim, ali se ne javlja i vjerojatno mu je oduzet mobitel zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. To s prostitucijom i ucjenjivanjem nikako ne mogu povezati s njim, meni je to nepojmljivo, rekla je jedna Lampeova kolegica.

Suradnici uhićenog pročelnika s kojima smo razgovarali svi ponavljaju isto, a neki čak sumnjaju u istinitost optužbi. Kažu da Lampe nikad nije bio bahat na poslu te da je sa svima dobro surađivao.

I sam zlostavljao žensku osobu

Uhićenom pročelniku istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede koji nosi titulu mr. spec. dipl. ing. šum. trenutno je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnji da je organizirao pružanje seksualnih usluga, a zatim iznuđivao 30-godišnjakinju iz Zagreba koja je u Istru došla “odraditi sezonu”. Sumnjiči ga se da je Zagrepčanku prisilio na prostituciju te da je od nje uzimao zaradu. Sumnja se da je od 1. srpnja do 24. rujna ove godine iskoristio njenu tešku financijsku situaciju i to što je ovisila o njemu pa joj je u Puli, Medulinu, Fažani i Rovinju organizirao susrete radi pružanja seksualnih usluga uz novčanu naplatu.

Navodno je i sam koristio spolne usluge Zagrepčanke koju je podvodio. Kada je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem seksualnih usluga, počeo ju je iznuđivati. Tražio je od nje novac, a kada ona u tome više nije željela sudjelovati, ucjenjivao ju je prijeteći objavom njezinih eksplicitnih fotografija i snimki koje je sam snimio bez njenog znanja.