Krpina podržao Penavu: Prijete mu salonski činovnici koji bi bez Pupovca bili izgubljeni

Krpina podržao Penavu: Prijete mu salonski činovnici koji bi bez Pupovca bili izgubljeni

Drago Krpina, donedavni zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a, preko društvenih mreža je podržao vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu.

Penavi je gradski zastupnik SDSS-a uručio papir s tekstom Statuta Grada Vukovara na ćiriličnom pismu. Penava je na to burno reagirao, bacivši papir na pod, nakon čega se verbalno obrušio na SDSS-ove zastupnike.

Krpina tu reakciju vidi kao prirodnu, te smatra da je posrijedi smišljena provokacija SDSS-ovog Milorada Pupovca, na kojeg se referira u tekstu.

“Današnji postupak gospodina Ivana Penave, vukovarskog gradonačelnika, posve mi je razumljiv. Riječ je o spontanoj reakcije na očito unaprijed smišljenu i pripremljenu provokaciju u kojoj nije teško prepoznati rukopis tugolikog manipulatora iz Donjih Ceranja.

Nažalost, hrvatska je javnost naviknuta na kalkulantstvo većine aktualne hrvatske političke „elite“ pa nije čudo što ovakve spontane reakcije djeluju neobično. Salonske poruke iz Zagreba od strane onih koji svoju političku misiju ne mogu zamisliti bez spomenutog Ceranjca posve su deplasirane.

Svakom razumnom je jasno da nije sporna ćirilica kao pismo (pismo kao takvo nema čemu biti krivo). Sporna je simbolika koja se u Vukovaru, razumljivo povezuje s tim pismom i koja će još dugo biti sol na još uvijek žive rane Vukovaraca.

Gospodinu Penavi želim da ostane uspravan i dosljedan. Činovnicima koji mu od vremena do vremena priprijete iz svojih otmjenih zagrebačkih salona, usprkos”, napisao je Krpina. 

Foto:  Dario Grzelj/Hina