Darko Milinović šokiran odlukom “gradonačelnika gastarbajtera”: Krmpotiću smo nudili pristojan posao

Darko Milinović šokiran odlukom “gradonačelnika gastarbajtera”: Krmpotiću smo nudili pristojan posao

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić trebao se prije dva tjedna pojaviti na poslu u Ličkoj razvojnoj agenciji(Lira) gdje je trebao obavljati pristojno plaćen posao voditelja odsjeka regionalnog razvoja i strateško planiranja. No, svojim nedolaskom na posao je iznenadio i ravnateljicu, ali i župana Ličko senjske županije Darka Milinovića.

Krmpotić se odlučio pridružiti brojnim iseljenicima i otišao je raditi u Irsku, što je neuobičajeno za HDZ-ovca koji je obavljao važnu funkciju, a i dalje je imao priliku za posao, pišu 24sata.

Milinović nam je potvrdio da mu je osobno potpisao suglasnost za premještaj iz Županije gdje je Krmpotić radio kao voditelj glavnog tajništva.

– Nisu točne konstatacije da sam ga ja ostavio na cjedilu. Želio sam osnažiti razvojnu agenciju, a on je bivši gradonačelnik i ima iskustvo u regionalnom razvoju. Trebao je prijeći u Liru, ali se nije pojavio na poslu, on je na to pristao i rekao mi da će prijeći na taj posao. Naknadno sam saznao da odlazi u Irsku – rekao nam je Milinović.

Kao voditelj odsjeka trebao je imati plaću oko sedam tisuća kuna, a dotad je kao voditelj ureda glavnog tajnika imao oko 12.000 kuna plaće jer je to mjesto u rangu pročelnika. Ravnateljica Lire Martina Šuper nam je rekla da je i ona iznenađena.

Foto: Mladen Volarić/Hina