Tvrtka Bourbon objavila da je održana misa za nestale pomorce: Ima li još nade za našeg kapetana Mikšića?

Tvrtka Bourbon objavila da je održana misa za nestale pomorce: Ima li još nade za našeg kapetana Mikšića?

Tvrtka Bourbon Offshore, u čijem je vlasništvu potopljeni brod Bourbon Rhode, na službenom profilu na Facebooku objavila je da je održana misa i minuta šutnje za nestale pomorce, među kojima je je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

“Bourbon je u žalosti. Naše misli i molitve posvećene su sjećanju na naše kolege. Prioritet nam je stati uz njihove obitelji, kojima dajemo punu podršku kroz ovo teško životno iskušenje. Diljem svijeta, na našim brodovima i u našim uredima, održali smo minutu šutnje u znak sjećanja na naše pomorce. Osim toga, zastave naših brodova mjesec dana bit će spuštene na pola jarbola. Danas će se održati misni obred u crkvi ‘Notre Dame de la Garde’ u Marseillesu, mjestu koje ima simboliku za pomorce. Naše misli i molitve idu k njihovim obiteljima”, napisla je tvrtka Bourbon Offshore u petak u objavi na profilu na Facebooku, javlja N1.

Ipak, u komentarima ispod objave može se naći nemali broj kritika. Mnogi su uvjereni da je nestale pomorce još uvijek moguće pronaći te zahtijevaju nastavak potrage umjesto održavanja misa i minuta šutnje.

“Kako možete živjeti s tom odlukom kad znate da niste dali sve od sebe? Sramite se! Nastavite potragu”, jedan je od komentara.

“Pravilo broj jedan je da nikada ne napuštate svoje ljude”, ogorčen je drugi komentator.

“Zar vas nije sram? Potragu ste obustavili nakon svega nekoliko dana. Velika je šansa da su živi i čekaju da ih nađete. Da je riječ o vašim očevima, o vašoj braći, biste li tako lako odustali? Dokažite da vam je stalo i ponovno pokrenite potragu”, zahtijeva jedna od komentatorica.