Što Dražen Jelenić zna o “Brkićevoj aferi” špijuniranja četiriju žena?

Što Dražen Jelenić zna o “Brkićevoj aferi” špijuniranja četiriju žena?

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, kako sada stvari stoje, vrlo vjerojatno neće dobiti optužnicu zbog prisluškivanja četiriju žena. Podsjetimo, policijski USKOK protiv njega, brata mu Joze Brkića, kuma Blaža Curića i informatičara Franje Varge podnio je kaznenu prijavu još prije šest mjeseci.

Premda službene obavijesti nema ni njegov odvjetnik, čini se kako Milijana Brkića osječko tužiteljstvo – neće optužiti.

“Ova medijska nagađanja oko toga da postoji nekakav službeni akt iz higijenskih razloga nećemo komentirati, nego ćemo pričekati. Mislim da ODO zaslužuje da vidimo njegovo mišljenje u papirnatom obliku”, rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Milijana Brkića.

A dok se to mišljenje čeka već mjesecima, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić za RTL poručuje: “Odluka još nije donesena. Može biti odbačaj ili optužnica. Koja god bila, bit će jedina moguća i zakonita”.

Da je Brkić zajedno s bratom Jozom uz pomoć Varge i Curića špijunirao četiri žene, prvi je utvrdio policijski USKOK. No, osječko tužiteljstvo to očito nije uspjelo dokazati, iako policiju koja je prikupila dokaze još nisu obavijestili.

“Ono što vam mogu reći jest da sam informiran od glavnog ravnatelja policije da hrvatska policija nema nikakvu službenu informaciju”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vargina odvjetnika ovakav rasplet događaja ne bi iznenadio.

“Vjerojatno se nisu, ‘ajmo reći, činjenice u toj mjeri poklopile da bi se moglo teretiti bilo koga od njih kako je to kaznenom prijavom zatraženo”, rekao je Vargin odvjetnik Mario Poljak.

Zbog svega SDP će predložiti dubinsku reformu pravosuđa jer, tvrde, ovime se ruši povjerenje u pravosuđe.

Dok se službena objava iz Osijeka tek čeka, Franji Vargi i Blažu Curiću uskoro bi trebalo početi suđenje u aferi ‘SMS’, iako ključno pitanje – kako je Brkićev kum znao da se sprema uhićenje Franje Varge – policija nikad nije uspjela otkriti.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina