Smiljana Srnec imala pomagače? Forenzika pronašla tragove četiri osobe, uključujući i nepoznatog muškarca

Smiljana Srnec imala pomagače? Forenzika pronašla tragove četiri osobe, uključujući i nepoznatog muškarca

Na Županijskom sudu u Varaždinu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom, prenosi N1.

Na suđenju svjedoče sudski vještaci iz Zagreba i Varaždina.

Vještak Željko Sekulić, stalni je sudski vještak koji je ustvrdio da su na crnim PVC vrećama pronađeni tragovi. Jedan trag pokazao je da je to otisak prsta Smiljane Srnec. Metodom izazivanja papilarnih linija dokazali su da su pronađeni otisci identični otiscima okrivljenice. Vještak je ustvrdio da je crnom vrećom na kojoj je pronađen trag bila omotana glava Jasmine Dominić. Pronađen je fragment pigmenta roze boje, sumnja se da je to gumena rukavica, ali na tom dijelu nije bilo tragova. Pronađeni trag (otisak prsta) veličine je od 14 do 16 milimetara po dužini.

U Centar za vještačenja dostavljeni su i zidarski čekić i još neki čekići, sjekire dršci sjekira, pajser i još neki predmeti, ali nisu nađeni nikakvi korisni DNK tragovi. Na zidarskom čekiću, i to na gumenom dijelu, nađeni su tragovi nalik na krv i izuzeti su brisovi, prenosi Jutarnji list.

Marko Krešimir Abramović je samostalni vještak koji kaže da tragovi krvi na vreći, najlonkama i tijelu pokazuju da se radi o Jasmini Dominić. Postoje i tragovi nepoznate muške osobe čiji identitet nije moguće pronaći.

“S najlonske čarape, hulahopke, kojom je bila vezana vreća s tijelom Jasmine Dominić, nađeni su i identificirani tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, Katarine Dominić i nepoznate muške osobe” odgovorio je vještak.

U Nacionalnoj bazi pretražen je i sporni DNK nepoznate ženske osobe, ali nije ustanovljeno čiji je to trag, ali su isključene sve osobe iz domaćinstva žrtve.

Podsjetimo, sestra Smiljane Srnec nestala je 2000. godine, pronađena u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec, koja je uhićena istoga dana.

Suđenje je započelo 15. listopada.

Foto: Siniša Kaladžija/Hina