Bujanec protiv glavnog urednika Hrvatskog tjednika: Zašto Marijačić tvrdi da nije bilo silovanja u Zadru

Bujanec protiv glavnog urednika Hrvatskog tjednika: Zašto Marijačić tvrdi da nije bilo silovanja u Zadru

Veliki  sukob na novinarskoj desnici nastao je nakon   nevjerojatne naslovnice  Hrvatskog tjednika kojom je slučaj grupnog silovanja u Zadru proglašen izmišljenim.    Velimir Bujanec, voditelja i urednika emisije Bujica, doslovno se  posvađao s  glavnim urednikom  Hrvatskog tjednika Ivicom  Mrijačićem.

– Zajedno s direktoricom programa Z1 televizije, odlučio sam ne emitirati novu naslovnicu HT-a, zato jer se na njoj, prije završetka istrage, tvrdi da je slučaj silovanja u Zadru “izmišljen”. Već i sama sumnja da je netko silovao ženu, a posebno maloljetnu djevojčicu, gadi mi se. Ona je zlostavljana, bez obzira na kvalifikaciju nedjela osumnjičenih i odvratno je, na bilo koji način, profitirati na ovakvim slučajevima. Pri tome nije uopće važno jeste li Veljača, ‘baba’ ili netko posve suprotnog svjetonazora. Ni moja malenkost, baš kao ni televizije koje prenose Bujicu, u tome nećemo i ne možemo sudjelovati. (…) To je degutantno i protivno mojim ljudskim uvjerenjima. I uvjerenjima mnogih mojih prijatelja, koji imaju djevojčice sličnih godina. I onih koji imaju sinove sličnih godina – poručio je Velimir Bujanec putem Facebooka.

Prekid suradnje komentirao je i Marijačić koji je također putem Facebooka poručio da je ovaj bojkot za njega neprihvatljiv i da stoga više ne namjerava surađivati s Bujancem, ali unatoč tome ostat će u korektnim odnosima. – Molim vas, to što sam prekinuo suradnju s Bujicom, ne znači da je dopušteno ikomu vrijeđati voditelja. Mi smo izvrsno surađivali, ali sada je tomu došao kraj jer se ne slažem s njegovom odlukom o bojkotu reklame, ili odlukom nekoga iznad njega. Ostajemo korektni i bez suradnje pa vas molim citajte Ht i pratite Bujicu i dalje – napisao je.

Ivica Marijačić je poznati  zadarski novinar i  urednik koji je povezan s  lokalnim vlastima u Zadru.

Foto: Dariio Grzelj/Hina