Kolakušić oštar prema sindikatima: Smanjio bi broj zaposlenih za 30 posto

Kolakušić oštar prema sindikatima: Smanjio bi broj zaposlenih za 30 posto
Mislav Kolakušić gostuje kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjelom u dva. Najavio je beskompromisan pristup sindikalnim zahtjevima i otpuštanje 30 posto zaposlenih u državnoj i lokalnoj upravi.
– Prosvjedi su uvijek dobrodošli jer dižu razinu svijesti. Mi umjesto da stanemo jedni uz druge mi prosvjedom nazivamo okupljanje 2000 prosvjetara. Pogledajte Barcelonu gdje prosvjeduje 2 milijuna ljudi. Ovdje se ne pokazuje apsolutno nikakva snaga – kazao je vezano uz aktualnu temu štrajka prosvjetara. Dodao je i da je tražiti veću plaću u redu jer većina građana misli da je pračun put. – Istina je nažalsot drugačija. Većina svih potreba financira se iz zaduživanja. Prosvjetari to ne shvaćaju jer im nitko nije rekao istinu. Nema novaca ni za sasdašnje plaće. Da sam sada premijer smanjio bih broj zaposlenih u cijeloj državnoj i lokalnoj samoupravi odmah za 30%. To znači broj tijela i barem 100 000 radnih mjesta. – dodao je.

Istaknuo je i da se zalaže za referendum o vraćanju određenih ovlasti predsjedniku. Ako ne pobijedi na izborima, kaže da će se vratiti u EU parlament i biti “najbolji zastupnik kojeg je imala Hrvatska”. I SDP-u i HDZ-u treba treća osoba koja će im omogućiti koaliciju. Kada bi međusobno koalirali SDP i HDZ, nestali bi. Zato im treba netko kao Miroslav Škoro, tvrdi Kolakušić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina