Na koga je mislio Milanović: Tvrdi da Hrvatska neće imati ni Miki Mausa ni Hromog Dabu za predsjednika

Na koga je mislio Milanović: Tvrdi da Hrvatska neće imati ni Miki Mausa ni Hromog Dabu za predsjednika

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović rekao je u nedjelju novinarima u Osijeku da na izborima računa na podršku svih dijelova društva, a upitan prati li ankete i ispitivanja javnog mnijenja, odgovorio je kako ‘vidi trend’ i da će biti ‘napeto i teška borba do kraja’.

U izjavi medijima Milanović je rekao kako je uvjeren da će se “u preostala dva mjeseca stvari razvijati na način da Hrvatska neće imati ni Miki Mausa ni Hromog Dabu za predsjednika, nego jednog normalnog čovjeka, koji se bori za normalnu Hrvatsku”.

Upitan na koje se osobe iz stvarnog života odnosi analogija o Miki Mausu i Hromom Dabi – odgovorio je kako je analogija višestruka.

Na pitanje prati li ankete i ispitivanja javnog mnijenja vezano za predsjedničke izbore, odgovorio je kako “ankete čuje, ali ih ne uzima ozbiljno”.

“Naprosto vidim trend, bit će napeto i teška borba do kraja. Utakmica je već sada tvrda i neizvjesna, a što će biti u drugom krugu, to su potpuno novi izbori”, rekao je Milanović. Podsjetio je kako je prije deset godina u drugom krugu na izbore izišlo gotovo pola milijuna novih birača.

“Čudno je vrijeme u kojem se boriš za normalnu zemlju, da stvari koje su postale normalne, su u stvari nenormalne”, rekao je ustvrdivši da nas “vode stranke i ljudi koji se ponašaju nenormalno”.

Prema Milanovićevim riječima, “HDZ je naprosto zarobio Hrvatsku” i to je “jedan zlostavljački odnos”. Ima dojam, kaže, da “nakon 20 godina bivanja u politici, i deset godina aktivnog bavljenja politikom, krećemo ispočetka”.

“Tu nema predaje. Ne smije im se prepustiti Hrvatska, jer Hrvatsku naprosto utapaju u Balkan. Oni su zemljoradnici kojima ni blato ne bi uspijevalo”, izjavio je predsjednički kandidat SDP-a Milanović.

Na upit novinara da komentira kritike iz HDZ-a na njegov jučerašnji govor na Glavnom odboru SDP-a i tvrdnje da je opterećen premijerom Andrejom Plenkovićem, Milanović je kazao kako ne može komentirati nešto što je došlo iz kuhinje HDZ-a i nekolicine Plenkovićevih sljedbenika.

Foto: Miroslav Lelas/Hina