Portal Direktno tvrdi da ima pismo koje kompromitira vidjelicu Vicku: U ime Gospe tražila novac za gradnju hotela?

Portal Direktno tvrdi da ima pismo koje kompromitira vidjelicu Vicku: U ime Gospe tražila novac za gradnju hotela?

Portal Direktno u posjedu je dijela pisma jedne od vidjelica u kojemu su isprepletene i duhovne i materijalne kontroverze, a riječ je o izgradnji hotela i pismu koje je supotpisala Vicka Ivanković iako su pismo pisali ljudi koji su trebali biti investitori u tom istom hotelu. Pismo je, da apsurd bude veći, navodni zapis razgovora Vicke sa samom Majkom Božjom.

U slučaj oko izgradnje hotela uključeni su fra Slavko Barbarić, “vidjelica” Vicka Ivanković, jedna zajednica iz Nizozemske te jedna domaća hercegovačka obitelj.

Početkom 1995. godine jedna zajednica u Nizozemskoj primila je molbu za financijsku pomoć za izgradnju “pastoralnog centra” u Međugorju, a jedna naša obitelj koja je željela izgraditi taj centar bila je povezana s poglavarom te zajednice.

Kći te obitelji opisala je 16. ožujka 1995. na tri stranice taj “Pastoralni centar Međugorje”. Tu spominje kako su prvi put pitali Gospu “prošle godine u travnju, ja mislim da je to bio kraj travnja i odgovor je glasio: Još nije pravo vrijeme, kada bude pravi trenutak ja ću vam kazati”. Zatim kći nastavlja: “Moj otac kaže da je pitao još jednom i odgovor je bio otprilike isti. I treći put 2. prosinca 1994. dođe Vicka mom ocu i kaže: Ja sam sinoć pitala Gospu za vas i ona kaže da možete polako početi s gradnjom. Puno pozdrava i ja molim za vas Vicka”.

Nakon propitkivanja, pokazalo se da je posrijedi zapravo gradnja hotela od stotinjak kreveta, kojem bi se priključila kapelica i prihvatilište za hodočasnike. Poglavar spomenute zajednice htio je posuditi veći iznos njemačkih maraka, oko 200 tisuća, kako bi se otpočelo s gradnjom, a podloga priči je bila kako sama Gospa želi izgradnju hotela!

Kako je nizozemskoj zajednici izgledalo dosta čudno i nevjerojatno da se Gospa miješa u hotelske projekte, zajednica je 14. ožujka 1995. pisala fra Slavku Barbariću, duhovnom voditelju djece koja su navodno vidjela Gospu, pitajući ga na njemačkom: “Je li Vicka u Marijino ime rekla toj obitelji: Sada možete polako početi s gradnjom?”. No, Vicka se javila, prije nego je fra Slavko odgovorio, 19. ožujka iste godine jer je primijetila kako zajednica oklijeva posuditi novac.

Donosimo doslovan tekst pisma koje Vicka nije pisala, ali je potpisala pismo čiji su autori bili nesuđeni investitori.

“Cijenjeni i poštovani prijatelji!

Već jednom sam vam pisala preko mojih prijatelja N.M. (puno ime i prezime poznato redakciji) i njegove obitelji pa vam se ponovno javljam jer me možda niste dobro razumjeli, a ujedno sam na neki način i pomalo začuđena da preko Gospinih Majke Božje poruka tražite i nečije druge.
Kada Gospa Majka Božja odobrava i naglašava početak radova na izgradnji objekta onda ne znam čemu vaša sumnja i traženje nekakvih naknadnih poruka i odobrenje od običnih ljudi.

Gospa Majka – Božja je preko mene dala odobrenje za izgradnju objekta pa ako vjerujete u Međugorje i ukazanja Gospe Majke Božje ne znam čemu sumnja. Ja vam od srca želim sretan početak gradnje i zajedničke suradnje.

Puno vas pozdravlja i za vas moli Vicka”, stoji u pismu koje  prenosi portal Direktno.