Most ostaje bez gradskih vijećnika u Sisku: Napušta ga koordinator Stožera za obranu rafinerije

Most ostaje bez gradskih vijećnika u Sisku: Napušta ga koordinator Stožera za obranu rafinerije

Mostova predsjednica vijeća u Gradu Sisku Ivana Cindrić Krčelić i vijećnik Predrag Sekulić napustili su stranku, priopćeno je iz županijskog ogranka Mosta nezavisnih lista za Sisačko-moslavačku županiju, prenosi N1.

“Mostova predsjednica gradskog vijeća u Sisku Ivana Cindrić Krčelić i vijećnik Predrag Sekulić, inače koordinator stranke za Sisak i koordinator Stožera za obranu rafinerije, odlučili su napustiti stranku Most i nastaviti svoje političko djelovanje kao neovisni vijećnici”, navedeno je u priopćenju Mosta.

Most tako više nema zastupnike u Gradskom vijeću Siska, te ne sudjeluje u programskoj suradnji s SDP-om u Sisku.

“Zahvaljujemo se na dosadašnjem radu našim bivšim članovima/članicama, kao i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček i suradnicima na dosadašnjoj suradnji.

S obzirom na vjerojatnost interesa javnosti i medija za novu situaciju, nakon što novonastalu situaciju prouče tijela stranke, ponovo ćemo se obratiti medijima i javnosti”, navodi Most u priopćenju kojeg potpisuje koordinator stranke za Sisačko-moslavačku županiju Milan Brigljević.

Sekulić i Cindrić Krčelić se zahvaljuju prijateljima iz Mosta

“Ovim putem želimo izvijestiti zainteresiranu javnost da časnu ulogu vijećnika u Gradskom vijeću Grada Siska nastavljamo kao nezavisni vijećnici. Zahvaljujemo se na dosadašnjem radu i korektnosti: prijateljima, kolegama, članovima i simpatizerima MOST NL Sisačko moslavačke županije, kao i svim gradskim organizacijama unutar iste. Čvrsto vjerujemo kako će nas osnovne ideje zbog kojih smo se politički aktivirali kroz stranku MOST NL (poštenje, ljubav prema Domovini, rad za dobrobit uže odnosno šire zajednice i svakog građanina, itd.), i dalje povezivati na lokalnim razinama”, stoji u priopćenju Ivane Krčelić Cindrić i Predraga Sekulića.

Kako je obrazložio Predrag Sekulić, u svom radu kao nezavisni vijećnici imat će više slobode za djelovanje, prenosi 24 sata.

O tome da li će ostati dio vladajuće koalicije s SDP-om ili će se prikloniti oporbi s HDZ-om, kako je rekao, nisu razgovarali. O svojoj će odluci, dodao je, razgovarati i s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.

Foto: Admir Buljubašić/Hina