Škoro: Kolinda u nedostatku programa prodaje jeftine štoseve, još su gori oni koji se na to pecaju

Škoro: Kolinda u nedostatku programa prodaje jeftine štoseve, još su gori oni koji se na to pecaju

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro komentirao je polemiku nastalu zbog izjave Kolinde Grabar-Kitarović kako je “rođena na krivoj strani željezne zavjese. Raspravu o tim temama smatra nepotrebnom, u vremenu kada imamo mnogo važnijih problema.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije. Ne znam tko je smješniji ili tragičniji – osoba koja, u nedostatku bilo kakvog suvislog programa, prodaje jeftine štoseve ili oni koji se pecaju na tu udicu. U vremenu kad nas po svim pokazateljima prestižu Bugarska i Rumunjska, kad stotine tisuća naših ljudi, u najboljim godinama, odlaze graditi neke druge države, kad se ne zna hoćemo li za koju godinu imati za mirovine, kad su građani izgubili povjerenje u državne institucije, naši “veleumnici” i najveća “veleumnica” među njima bave se Titom, Staljinom i pokretom nesvrstanih. Ovome može na kraj stati samo probuđeni i osviješteni narod. SAD IL’ NIKADA!”, napisao je Škoro. 

Primajući u Washingtonu nagradu Fulbright za životno djelo, hrvatska predsjednica u svom govoru rekla je da ne može niti dočarati riječima koliko joj znači nagrada, naglasivši pritom da je ona rođena – “s krive strane željezne zavjese”. Sanjala je, dodala je, mjesta gdje ljudi imaju slobodu izbora, slobodu govora i uvjerenja, prenosi Novi list.

Foto: Miroslav Lelas/Hina