Beljak podržao Milanovića, pozvao na ujedinjavanje oporbe: Sprema li se nova “kukuriku koalicija”?

Beljak podržao Milanovića, pozvao na ujedinjavanje oporbe: Sprema li se nova “kukuriku koalicija”?

Glavni odbor HSS-a potvrdio je odluku Predsjedništva stranke o podršci Zoranu Milanoviću u utrci za predsjednika Republike Hrvatske. Tim povodom konferenciju za novinare sazvao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, prenosi N1.

“Uvjereni smo da je od svih koji su do sada najavili kandidaturu, Zoran Milanović jedini koji zagovara modernu, naprednu, tolerantnu i otvorenu Hrvatsku te se kao takav nameće kao logičan izbor za našu stranku kojoj je cilj da Hrvatska bude prepoznata kao zemlja poželjna za život svakog čovjeka, neovisno o njegovim posebnostima”, navedeno je u priopćenju stranke.

“Sigurni smo da će pobjeda Zorana Milanovića biti prekretnica i vjetar u leđa svim opozicijskim strankama kako bi se ujedinile i zajedničkim snagama, nakon gotovo četiri godine HDZ-ove koruptivne vladavine, konačno preuzele odgovornost za budućnost naše zemlje, bez fige u džepu”, zaključuju.

Poruka iz HSS-a dolazi nekoliko dana nakon što je “neimenovani izvor” iz SDP-a za Globus pričao o ujedinjenju svih lijevih opcija.

“Za pobjedu na izborima trebaju nam svi. Samo ‘kobasica’, najšira moguća koalicija, povećat će nam šanse. SDP-ova vrata širom su otvorena Daliji Orešković, Anki Mrak-Taritaš, našim bivšim članovima poput Bojana Glavaševića ili Miranda Mrsića, ali ne i onima koji su postali Bandićevi žetončići”, za Globus je rekao visoki dužnosnik SDP-a.

Foto: Hina