HDZ-ovac Borić stao u obranu Plenkovića: Zekanović je svojim izjavama uneredio sam sebe kao političara

HDZ-ovac Borić stao u obranu Plenkovića: Zekanović je svojim izjavama uneredio sam sebe kao političara

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Josip Borić rekao je u srijedu kako je HRAST-ov Hrvoje Zekanović “uneredio sam sebe kao političar, jer je izašao u ime Kluba govoriti o nečemu što niti zna niti prepoznaje”, a ustvrdio je i kako on kao suverenist “nikako nije pridonio suverenitetu Hrvatske”, prenosi N1.

„’90-ih godina kada se ostvarivao suverenitet on je bio premlad i nije mogao glasati čak ni na prvim višestranačkim izborima, a danas 30 godina nakon tih vremena, otkriva suverenitet i pokušava svima nametnuti teze po kojima je on jedini veliki pravi Hrvat, a svi ostali nisu dostojni toga“, rekao je Borić u Saboru.

Zekanović je, kaže Borić, izdao listu HDZ-a na kojoj je u Sabor i ušao. “Kako radi i što radi, možemo reći da je izdao listu HDZ-a s koje je ušao u Sabor. U Saboru glasa zajedno s SDP-om, pokušava rušiti Vladu Andreja Plenkovića, čovjeka koji ga je uveo u ovaj Sabor. Jednostavno dokazuje da nije dostojan bilo čega, a kamoli glasa hrvatskog građanina”, zaključio je HDZ-ovac Borić.

Zekanović je ustvrdio u srijedu u Saboru kako se 22. travnja 1990., na prvim demokratskim izborima na kojima je pobijedio HDZ, slavilo u njegovoj, ne i u obitelji Plenković, a HDZ-ov Gordan Jandroković se upitao otkud zna kako je tko glasovao dok mu je šef Kluba HDZ-a Branko Bačić poručio da vrijeđa i ‘naklapa’.

Na pitanje ima li Plenković 76 ruku, odnosno, većinu u parlamentu, Borić je rekao: “Mi ćemo pokazati na sljedećem glasovanju imamo li ili ne većinu”.

Sutra je važan dan, čut ćemo sve nakon što završi Vlada i glasovanje u Saboru nakon 12 sati, neodređeno je bio HDZ-ovac Borić.

Foto: Admir Buljubašić