Branitelj koji je prekinuo skup u Kupresu: Dok sam ja oslobađao Hrvatsku i BiH, Čović se izjašnjavao kao Jugoslaven

Branitelj koji je prekinuo skup u Kupresu: Dok sam ja oslobađao Hrvatsku i BiH, Čović se izjašnjavao kao Jugoslaven

Vladislav Berić, specijalac iz Livna koji je prekinuo skup u Kupresu s kritikama na račun Dragana Čovića, u emisiji Bujica je komentirao svoj istup.

Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom’ i potpisivao na ćirilici – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji ratni zapovjednik livnjanskih specijalaca Vladislav Berić, koji je u nedjelju na Kupresu prekinuo svečanu akademiju povodom 25. obljetnice oslobođenja i “oprao” Dragana Čovića i Borjanu Krišto.

Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović, rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz svih naših krajeva.

Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate – nastavio je svoju priču ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine. Bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ’93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu. Sudjelovao je u operacijama ‘Zima ’94’., ‘Cincar’, oslobađanju Kupresa, operacijama ‘Skok 1’ i ‘Skok 2’, ‘Ljeto ’95’, ‘Oluja’, a na kraju rata, u rujnu 1995. za vrijeme operacije ‘Maestral’ ranjen ja kod Jajca.

Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti – tužno je priznao Vladislav Berić.

Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banjaluke, žao mi je što nismo išli do Beograda – završio je emisiju legendarni veteran Specijalne policije.”

Foto: YouTube/Bujica