Zekanović odgovorio Šoli: Simpatizira garnituru koja ima suprotne stavove od njegovih

Zekanović odgovorio Šoli: Simpatizira garnituru koja ima  suprotne stavove od njegovih

Hrvoje Zekanović je putem društvenih mreža reagirao na tekst Ivice Šole u Slobodnoj Dalmaciji, u kojoj Šola optužuje spominje Miroslava Škoru, Velimira Bujanca, suvereniste i Zekanovića osobno u kontekstu suradnje s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem protiv aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Suverenisti nekima očito jaaako smetaju!

Oduvijek znam da smetam lijevo liberalnim reformiranim i nereformiranim nostalgičarima za petokrakom okupljenim oko SDP-a, odavno znam da me ne voli društvance okupljeno oko Andreja Plenkovića jer ih obožavam raskrinkati kao tobožnje demokršćane i zaštitnike nacionalnih interesa, ne voli me ni tobožnji centar (pogodite tko?) koji prema potrebi uzima glasove desnice, a nisu im mrski ni glasovi ljevice pa teme i svjetonazor mijenjaju kao vjetar puše, međutim žalosti me kad vidim da moj politički angažman smeta i pojedinim istaknutim konzervativnim pojedincima.

Naime, poštovani teolog, kolumnist i novinar Ivica Šola, koji je jedan od utjecajnijih konzervativaca u javnom prostoru, nedavno je i mene spomenuo u svojoj kolumni u Slobodnoj Dalmaciji. Nije me spomenuo da sam nažalost jedini beskompromisno u Hrvatskom saboru branio život od njegovog začetka te da sam u proceduru stavio Zakon o zaštiti života, nije me spomenuo kao čovjeka koji je bio inicijator i najistaknutiji borac protiv i njemu omražene Istanbulske….već me je spomenuo u kontekstu mađarskog premijera Orbana koji je prema informacijama, kojima raspolaže gospodin Šola, moj uzor!? Ne znam odakle mu ta informacija, ali kad spominjemo premijera Orbana i uspoređujemo ga s premijerom Plenkovićem, ja bih 100 puta prije izabrao Mađara, jer se ponaša kao pravi suverenist, za razliku od ovog Hrvata – projekta i instalacije struktura europskog establišmenta. Mađari sa Srbima nisu imali problema, pa je zamjerka gospodina Šole Orbanu da je lobirao za Vučića van konteksta. Gospodin Šola je izbjegao spomenuti da je i Plenković bio i ostao Vučićev lobist u EPP. Što se tiče primjedbe da bih ja Sabor gledao samo na televiziji da nije bilo Andreja Plenkovića, reći ću samo da ja političku budućnost imam i bez HDZ-a, kojega nikad nisam ni bio član, za razliku od gospodina Plenkovića koji je bez HDZ-a politički mrtvac!

Volio bih da teolozi poput gospodina Šole budu svjesni kako trenutna garnitura koja upravlja državom, na čelu s predsjednikom Vlade i predsjednicom, ima dijametralno suprotan stav o svim ključnim pitanjima koja bi teologe trebala zanimati, kao npr. zaštita života od začeća, Istanbulske… Hm, vjerojatno su i svjesni, ali…

Bez obzira što je gospodin Šola napisao o meni i u kakav me kontekst stavio, i dalje za njega mislim da često otvara dobre teme koje obrađuje na kvalitetan način, a simpatiziranje trenutne političke garniture je legitimno. Volio bi kada bi našao materijala pa pohvalio svoje simpatije u politici, naravno ako ih ima, a ne da kao ovog puta bez pravih argumenata napada političke neistomišljenike.

PS
Kolinda Grabar-Kitarović kao i Šola su svojedobno gostovali u emisiji Velimira Bujanca”, objavio je Zekanović.

Foto: Damir Senčar/Hina