Kolinda u Opatiji oštro o Milanoviću, ali i o Plenkovićevoj Vladi: Pohvalno jedino o ministru financija

Kolinda u Opatiji oštro o Milanoviću, ali i o Plenkovićevoj Vladi: Pohvalno jedino o ministru financija

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je na Savjetovanju ekonomista u Opatiji rekla da je prije 5 godina kada je postala predsjednica, Hrvatska bila zahvaćena dubokom gospodarskom krizom, zapuštena i pasivna, te je, kaže, na svim područjima trebalo potaknuti promjene, prenosi Novi list.

Ona je sama, veli, ustrajala na poticanju privatnog sektora, obrazovanje i demografiju apostrofirala kao ključna područja, tražila provedbu reformi, sve kako bi se olakšalo poslovanje privatnom sektoru s ciljem otvaranja radnih mjesta. Također, kazala je, od Vlade je tražila ustrajanje pri ostvarenju zajedničkih ciljeva.

– Danas mogu reći da smo u tome djelomično uspjeli, i to zahvaljujući prije svega poreznoj reformi, kazala je, dodajući da je posebno veseli činjenica da su u tom segmentu poslušane upravo preporuke njenog ekonomskog Vijeća.

– Nisam međutim zadovoljna time što dio državne strukture radi, a drugi su neaktivni, rekla je. Ministarstvo financija ne može sve, rekla je.

– Pozitivnih elemenata ima sve više ali Hrvatska tek treba dosegnuti željeni gospodarski rast od 5 posto godišnje. Tek tada će naši građani i naše obitelji osjetiti taj rast na standardu. Rastemo, ali neravnomjerno, istaknula je predsjednica. .

Sve to utječe na demografske trendove, rekla je.

Kaže i da moramo stvoriti uvjete da se o našim ljudima ne govori u socijalnim terminima, jer ljudi ne traže socijalnu pomoć nego dobro plaćeno radno mjesto, poručila je Grabar Kitarović.

Foto: Miljenko Klepac/Hina