Jadranka Kosor dolijeva ulje na vatru: Vučić nema što raditi u Hrvatskoj

Jadranka Kosor dolijeva ulje na vatru: Vučić nema što raditi u Hrvatskoj

Vučić nema što raditi u Republici Hrvatskoj, napisala je bivša predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor na Twitteru, povodom informacija da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Hrvatskoj prisustvovati Kongresu Europske pučke stranke (EPP) u svojstvu predsjednika Srpske napredne stranke, prenosi N1.

“Svejedno je gdje će Vučić govoriti ili sjediti u Zagrebu na skupu EPP-a. On, koji ne priznaje presude suda u Haagu, on koji je u Glini ’95. govorio o komadanju Hrvatske, on koji Hrvatsku uspoređuje s Hitlerovom Njemačkom, nema što raditi u RH”, napisala je Kosor.

“I nevažno je ako je Vučića zvao Joseph Daul da u Hrvatskoj bude 20.11. Netko mu je morao reći da je noć s 20. na 21.11. najstrašnija noć u kojoj su odvedeni iz VU bolnice pobijeni na Ovčari. Šljivančanin, Vučićev potrčko je zapovijedao”, dodala je. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako još nije odlučio hoće li otputovati u Zagreb na kongres Europske pučke stranke (EPP), ocijenivši da se oko toga pojavila histerija u dijelu hrvatske javnosti.

Vučić je ocijenio kako se “ta histerija kod dijela njihove javnosti” zbog najave njegova mogućnog sudjelovanja na Kongresu EPP-a, pojavila poglavito „kod onog njenog dijela koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj suradnji i dobrim odnosima Srbije i Hrvatske“.

To, kako je ocijenio, može ponekad i goditi, “jer to znači da dobro radite za Srbiju i svoj narod“.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina