Što je Kovaču presudilo u Bayernu: Imao je brojne neprijatelje, čak i među igračima

Što je Kovaču presudilo u Bayernu: Imao je brojne neprijatelje, čak i među igračima

Otpor utjecajnih ljudi u i oko kluba bio je prejak, kritičari su udarali sa svih strana, ‘vanjski i unutarnji’ neprijatelji šamarali su Kovača kroz medije, a nitko od klupskih čelnika nije učinio ništa konkretno da zaštiti našeg trenera. Zato je Niko Kovač je nakon samo 10 kola nove sezone morao napustiti Bayern, prenosi tportal.

Osvojio je prošle sezone dvostruku krunu, Bundesligu i Kup. Iz Bayerna je navodno otišao s 10 milijuna eura otpremnine.

Od samog početka imao je Kovač brojne neprijatelje u klubu i izvan njega, a sada je predsjednik Bayerna Uli Hoeness potvrdio kako su bivšeg hrvatskog izbornika ‘izbušili’ – njegovi igrači.

‘Najveći pritisak dolazio je iz svlačionice, od samih igrača’, kazao je Hoeness kad su ga upitali da pojasni razloge otkaza Niki Kovaču iza kojeg, kako god bilo, ipak stoje rezultati:

‘Uvijek sam za komunikaciju i diskusiju, igrači mogu izražavati svoje mišljenje, ali na kraju o otkazima odlučuje uprava kluba…’, tvrdi Hoeness.

Samo nekoliko trenutaka predsjednik Bayerna kasnije osjetio je potrebu dodati još nešto:

‘Da, postojale su određene struje unutar momčadi koje su htjele da Kovač ode. U skladu s tim čelništvo kluba je na kraju reagiralo kao je i reagiralo’, rekao je Hoeness. No, sličan je scenarij bio i svojedobno u slučaju otkaza Carlu Ancelottiju

‘Ne želim u ovim trenucima razmišljati što je bilo ranije’, ljutito je dobacio Hoeness na tu konstataciju i zaključio:

‘Ne vjerujem da su igrači Bayerna takvi da ih je teško trenirati…’

Još je prošle sezone Kovač bio u sukobu s Jamesom Rodriguezom, no Kolumbijac je po isteku posudbe vraćen Realu. Međutim, veći buntovnik od temperamentnog Južnoamerikanca je ‘domaći dečko’ Thomas Müller.

Sukob Kovača i Müllera nije nikakva novost, nije otkriven nikakav novi detalj, no uz Müllera su u skupini ‘pobunjenika’ koji su konstantno rovarili protiv Kovača bili ‘senatori’ – Jerome Boateng (ovo mu je deveta sezona u Bayernu) te Javier Martinez (osma sezona u Bayernu).

Uz njih su stali Thiago Alcantara i David Alaba, dok se kapetan Manuel Neuer držao sa strane. Naime, ‘red u svlačionici’ se zna, Müller je odlaskom Riberyja i Robbena uz pomoć svoje ‘svite’ preuzeo vlast. Mlađi se igrači – Goretzka, Süle, Kimmich, Gnabry, Coman, Tolisso – drže zajedno, uz njih je navodno i Lewandowski kojeg podjela u klanove najviše pogađa, a ostali su tek nedavno stigli i još nisu ‘izabrali stranu’.

Foto: Ronald Wittek/Epa