Kolinda ide na utakmicu u Rijeku: Spremna je pretrpjeti i Armadine žvižduke

Kolinda ide na utakmicu u Rijeku: Spremna je pretrpjeti i Armadine žvižduke

Kolinda Grabar-Kitarović, kako Jutarnji list doznaje, ipak će se pojaviti u subotu na Rujevici, gdje se igra odlučujuća kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo između Hrvatske i Slovačke koja će odlučiti hoće li se Hrvatska plasirati na novo međunarodno prvenstvo.

Inače ne bi bilo sumnje u to da će Grabar-Kitarović biti na utakmici, ali njena nedavna izjava o NK Rijeka izazvala je bijes među Fiumanima i dovela u pitanje njen odlazak tamo. Naime, rekla je kako je 80-ih navijala za Dinamo i Hajduk te da je kao Riječanka odlazila na utakmice Rijeke, iako je taj klub tada bio “rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu”, javlja Jutarnji list.

Očekivano, ta izjava nije prošla bez reakcija. NK Rijeka i navijačka skupina Armada odmah su zatražili očitovanje predsjednice, poznati su Riječani redom osuđivali njenu izjavu, pojavila se i internet peticija u kojoj je traženo da se Grabar-Kitarović izbaci iz članstva NK Rijeka, a iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka naveli su kako je Grabar-Kitarović prigrlila “Torcidinu navijačku podvalu o Rijeci”. U konačnici i riječki se HDZ ogradio od njene izjave.

Odlazak Grabar-Kitarović na Rujevicu sigurno neće biti ugodan, jer je za očekivati da bi je tamo mogli dočekati zvižduci domaće navijače skupine Armada. Ni odluka za Grabar-Kitarović vjerojatno nije bila jednostavna. Da je odlučila propustiti ovu nogometnu utakmicu i ne izložiti se, to bi sigurno mnogi protumačili kao znak njene slabosti s obzirom na to da je do sada najveći broj političkih bodova stekla upravo na tribinama kao navijačica.

Foto: Miroslav Lelas/Hina