Zašto još uvijek nije osuđen sin Ivana Đakića: Kroz naseljeno mjesto vozio čak 120 kilometara na sat

Zašto još uvijek nije osuđen sin Ivana Đakića: Kroz naseljeno mjesto vozio čak 120 kilometara na sat

Ivan Đakić, sin predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića, uz pomoć svog odvjetnika doveo je u pitanje ispravnost mjernog uređaja za brzinu, ali i kompetentnost policajca koji ga je još u siječnju ove godine snimio u jurnjavi.

Đakić je 11. siječnja snimljen kako se u Zagrebačkoj ulici u mjestu Sveti Ivan Žabno u Mercedesu virovitičkih oznaka vozi 134km/h. Potom je izmjerena brzina umanjena, stoji u optužnom prijedlogu, za sigurnosnu razliku od 10 posto pa ispada da je Đakić vozio 120,6 km/h na dionici na kojoj je brzina ograničena na 50 km/h.

Presuda ni nakon 11 mjeseci u tom slučaju još nije donesena jer je sudska savjetnica, kojoj je prvo bio dodijeljen predmet, 1. srpnja prešla na drugi sud pa je spis 18. rujna 2019. dodijeljen drugom sucu Darku Lakliji.

”Sud još nije donio presudu jer je prije glavne rasprave, zakazane za 7. studenoga, odvjetnik okrivljenog podnio pismenu zamolbu za odgodu u kojoj je tražio da sud prethodno provjeri ispravnost mjernog uređaja kojim je prekršaj utvrđen te osposobljenost policijskog službenika za upravljanje uređajem”, izjavio je za Jutarnji list sudac Laklija.

Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 5000 do 15.000 kuna ili, pak, do 60 dana zatvora.

Foto: Edvard Šušak/Hina