Bijeg bankara iz Vrlike s 11,5 milijuna kuna: Nitko ne zna što mu se dogodilo

Bijeg bankara iz Vrlike s 11,5 milijuna kuna: Nitko ne zna što mu se dogodilo

Bio je iznad politike, građanskih udruga i lokalnih institucija. Mogao si mu se obratiti za bilo što, sve je mogao ‘srediti’. Što mu se dogodilo, nikome nije jasno, kažu Vrličani o Srđanu D. (59), voditelju poslovnice OTP banke.

Iz banke u Vrlici tijekom vikenda nestalo je 11,5 milijuna kuna. Kako kažu u splitskoj policiji, osumnjičenik je i dalje nedostupan, a nije pronađen ni novac.

Kako doznajemo, prije nego što je bankar prešao granicu s Bosnom i Hercegovinom, a navodno je to učinio preko Vinjana Donjih, ostavio je pola milijuna kuna bliskim osobama želeći tako zbrinuti obitelj. No ta gesta nije naišla na odobravanje te je novac uskoro završio u rukama policije.

Nestanak silnog novca iz banke već je treći dan top tema u ovom malom dalmatinskome mjestu, mjestu iz kojeg mladi neprestano odlaze i koje je odavno izgubilo nadu u boljitak. Iz njega je, naposljetku, ovih dana otišla i banka.

Klijenti su, naime, još prije dobili obavijest da će se poslovnica OTP banke, jedine banke u mjestu, zatvoriti 15. studenog. No zbog ovih nenadanih događaja svi klijenti dobili su novu obavijest o ranijem zatvaranju, točnije 11. studenog.

To je stvorilo velik problem klijentima banke, koji su po svoj novac, nakon što ga više nisu mogli podignuti na bankomatu, morali ići u Sinj ili neki drugi grad. A kako je Srđan odnio novac i zašto ga je u tako maloj poslovnici bilo toliko, ima više verzija.

Prema jednoj od njih, banka se pripremila na dizanje većih količina depozita pa se zbog toga odjednom u poslovnicu slilo toliko novca. Druga verzija kaže kako je bankar tražio da dopreme toliko novca jer je klijent zatražio milijunski kredit u gotovini.

Prema trećoj verziji on je zapravo još ranije odnosio novac te se zbog vijesti kako će se poslovnica zatvoriti prestrašio revizije poslovanja te je uzeo sve što je mogao, uključujući novac s nekih računa, i netragom nestao.

Foto: Damir Senčar/Hina