Ministica Divjak dijeli packe premijeru Plenkoviću i sindikatima: Uopće ne razmišlja o svojoj ostavci

Ministica Divjak dijeli packe premijeru Plenkoviću i sindikatima: Uopće ne razmišlja o svojoj ostavci

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je na izvanrednoj konferenciji za novinare  govorila o  štrajku koji je paralizirao školski i obrazovni sustav. Tvrdi da je štrajk odmjeravanje snaga između premijera i sindikata. Pozvala je premijera i sindikate da se izdignu  i  pokušaju dogovoriti. Ovo je prilično bizarno obraćanje jer je ministrica zapravo podijelila packe premijeru Plenkviću i sindikatima. Razmišlja li ona o ostavci?

“U ovoj situaciji trebamo razmišljati da osiguramo da ova važna školska godina prođe da učenicima osiguramo kvalitetno obrazovanje. Moramo raditi u interesu učenika. Inače, svrha sustava je ugrožena. Rješenje se treba naći u dijalogu između sindikata i premijera. Moraju naći kvalitetan kompromis”, rekla je ministrica Divjak koja očito ne razmišlja o ostavci.

Očito ministrica Divjak smatra da su svi osim nje krivi i odgovorni za trenutnu situaciju u školstvu. Najmanje što je mogla ponuditi jest ostavka s obzirom na to da je ona značajno doprinijela sadašnjem kaosu u školstvu. Jasno je rekla da se neće svrstati ni na stranu premijera ni na stranu sindikata. Bit će zanimljiv odgovor premijera Plenkovića. Zašto on podržava ministricu kad ona ne podržava njega?

Foto: Dario Grzelj/Hina