Josipović brani Škoru od Bujanca: On je krajnji ustašofilni medijski aktivist koji ne preza ni od laži

Josipović brani Škoru od Bujanca: On je krajnji ustašofilni medijski aktivist koji ne preza ni od laži

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović komeniro je na  N1 televiziji  aktualnu predsjedničku kampanju.

“Za mene je kampanja malo light prirode, mislim da su neke prijašnje kampanje bile intenzivnije. Mnogi su meni rekli da sam zadnje izbore izgubio jer sam forsirao neke teške teme koje ljudi ne razumiju. Izgleda da u ovo vrijeme estradizacije svega nije dobro otvarati određene teme”, rekao je Josipović.

Komentirao je i Škorinu inicijativu za jačanjem funkcije predsjednika te njegovu suradnju s Velimirom Bujancem.

“To je jedna rekao bih čak uskopolitička tema, to je jedna od mogućih reforma. Izdvajati iz cjeline ustavnih promjena jačanje pozicije predsjednika meni ne spada u velike teme”, kazao je.

“Bujanec i tip novinarstva koji on prakticira je tumor na demokratskom društvu i demokratskim medijima. To što on radi za račun predsjednice sadašnje – on je pozivao čak i Šešelja da sudjeluje u kampanji. Mislim da će u konačnici suradnja s Bujancem štetiti Miroslavu Škori. Bujanec očito ima dijelom i autonomnu političku agendu, on je krajni ustašofilni medijski aktivist. Pritom ne preza ni od laži. Prema tome, riječ je zaista o zlu kojemu ne znam kako stati na kraj”, ističe Josipović.

Za Mislava Kolakušića smatra da neke od problema pravosuđa dobro detektira te da je pogodio žicu. “On je pogodio sentiment ljudi. Ono kako on to misli riješiti nema veze sa stvarnošću i mislim da je on ušao u neke populističke vode”, rekao je.

Smatra kako je Mislav Kolakušić klasični primjer populizma.

“Mi gledamo takav scenarij dijelom i otprije. Što je bio uspon Živog zida? Čisti populizam na djelu. Izjava “bit ćemo najbogatija zemlja na svijetu” je isto na tom tragu”, ističe Josipović.

Kazao je kako misli da su datumi predsjedničkih izbora nesretno posloženi i da misli da bi bilo bolje da se produži ustavni rok i da se izbori održe na proljeće.

“Birački odbori su danas sastavljeni za predsjedničke izbore po odluci lokalne samouprave, a lokalne samouprave čini većinom HDZ. Tu je problem koji Milanović ima. Moja preporuka mu je da se jako pobrine za promatrače što nije lako, ali je važno”, kazao je.

Foto: Dario Grzelj/Hina