Blaženka Divjak se ponaša kao da nije odgovorna za kaos u obrazovanju: Što je htjela postići s ovom smiješnom objavom

Blaženka Divjak se ponaša kao da nije odgovorna za kaos u obrazovanju: Što je htjela postići s ovom smiješnom objavom

Ministrica obrazovanja   oglasila se na Facebooku optimističnom  objavom o tome kako  kompromis nema alternativu.Nastavila je u demagoškom tonu ističući da svi gubimo ako ne stavimo učenike u prvi plan. Objavu  Blaženke Divjak prenosimo u cijelosti.

“Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu.
Ukoliko u prvi plan ne stavimo učenike, zbog kojih smo zapravo tu, svi gubimo.
Odnose između sindikata i Vlade konačno smo izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja te na stol stavili konkretne analize i argumente – to je za mene bio ključni cilj i na tome smo čitavo vrijeme radili.
Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice.
Cilj je riješiti ovu krizu kako bi se učenici i učitelji vratili zadovoljni i motivirani u učionice i nastavili sukreirati reformu.
Ako kroz reformu tražimo od naših učenika da umjesto učenja napamet, nauče rješavati probleme, onda je vrijeme da pokažemo primjerom kako odrasli i odgovorni ljudi mogu riješiti probleme, posebno kada su problemi kompleksni”, ističe Blaženka Divjak.

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina