Matija Babić izvrijeđao vjeroučitelja koji je oduševio Hrvatsku: Ti nisi učitelj, ti djeci ispireš mozgove

Matija Babić izvrijeđao vjeroučitelja koji je oduševio Hrvatsku: Ti nisi učitelj, ti djeci ispireš mozgove

Na prosvjedu učitelja jedan od najzapaženijih govornika bio je vjeroučitelj iz Rijeke Marin Miletić kojega je putem Facebooka napao te izvrijeđao Matija Babić, vlasnik portala Index.hr.

Babić je naime ustvrdio kako Miletić nije učitelj te da djeci ispire mozgove “grozomornim idiotarijama”- Babićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti!, rekao je vjeroučitelj Miletić uz pljesak cijelog trga.

Miletiću, nope, ti nisi učitelj. Ti djeci ispireš mozgove s idejom da je žena-rebro pojela jabuku na nagovor govoreće zmije iz gorućeg grma zbog čega sad svi zaslužujemo smrt, ali se srećom spustio židovski zombi koji je sam svoj otac kako bi nas spasio, i to od samog sebe jer će nas kazniti doživotnim mučenjem ako na slijepo ne vjerujemo da postoji. Ne zvuči kao znanje s kojim će itko postati naročito dobar čovjek. A djeca koja ne dopuštaju da ih silujete grozomornim idiotarijama prisiljena su ponižena čekati u hodnicima.

Ako ste vi učitelji, onda je Osama bin Laden profesor emeritus”, ustvrdio je Babić.

Govor vjeroučitelja Marina Miletića prenijeli su gotovo svi hrvatski mediji, a u njemu je između ostaloga kazao:

“Ovo je zemlja hrabrih učitelja, hrabrih radnika, hrabrih studenata, hrabrih učenika, hrabrih ljudi. Ovo danas ovdje je naš krik za pravdu, za bolju Hrvatsku, za zemlju s manje beskućnika, koja će se više boriti za siromašne, za radnike koji će dobivati poštenu plaću. I onda nas neki pitaju zašto štrajkamo? Štrajkamo radi nepravde koju godinama trpimo, zato što nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši birokracijom”.

Štrajkamo jer nas svatko može anonimno prijavljivati, ne želimo anonimne prijave! Mi učitelji smo ponosni na svoj rad, ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom iza tih prijava. Moja kolegica radi 38 godina, 8 mjeseci i 3 dana, zadnja plaća joj je bila 6.200 kuna. O čemu pričate vi, gospodo političari? Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta!

Želimo bolje društvo, želimo bolju Hrvatsku u kojoj će se htjeti nastaviti živjeti. Premijer je nedavno rekao kako je okupio Ligu prvaka na jednom političkom skupu. Gospodine premijeru i drugi političari, ovo je Liga prvaka! Mi učitelji smo Liga prvaka, na nama stoji ovo društvo, u nas trebate ulagati, nama trebate pomagati, nad nama trebate skrbiti, nad živim ljudima, a ne na nekim fejk tabletima iz Kine koji nakon mjesec dana više ne rade, koje izbacuju iz francuskog školskog sustava. Mi uvijek kaskamo!”, naglasio je Miletić.

Foto: Facebook