Hrvatska pošta zaključila preuzimanje Locodelsa

Hrvatska pošta zaključila preuzimanje Locodelsa

Hrvatska pošta (HP) zaključila je preuzimanje tvrtke Locodels, izvijestili su u četvrtak iz HP-a uz ocjenu da su time učinili značajan tržišni iskorak, koji će uključivati mogućnost dostave istog dana unutar urbanog područja grada Zagreba i okolice.

“Ovime se u portfelj usluga koje tvrtka nudi ugovornim korisnicima pridodaje mogućnost dostave istog dana unutar urbanog područja grada Zagreba i okolice. Strateška orijentacija Hrvatske pošte na digitalizaciju temeljnog poslovanja, uz istovremeni fokus na korisnika bit će osnažena novom uslugom”, stoji u priopćenju HP-a, pri čemu se ne navodi vrijednost transakcije.

Kažu i da je uključivanje ekonomije dijeljenja u poslovne modele trend na svjetskim tržištima, a da preuzimanje i daljnji razvoj Locodelsa omogućuje i učinkovito proširivanje mreže partnera.

“Hrvatska pošta u Razvojnoj strategiji Pošta2022. zacrtala je za cilj ulazak na nova tržišta temeljen na razvoju temeljnog poslovanja i sklapanjem strateških partnerstva. Preuzimanje Locodelsa jedno je od planiranih partnerstva koje HP-u omogućuje fokusirano širenje na novo tržište”, ističu iz Pošte.

Predsjednik Uprave HP-a Ivan Čulo kaže da je preuzimanje Locodelsa logičan korak za Poštu, koji je i u skladu s njihovom razvojnom strategijom. Napominje da je Pošta u posljednje dvije godine u okviru digitalne transformacije napravila brojne iskorake, a smatra da će u skoroj budućnosti nova usluga biti od velike koristi njihovim poslovnim korisnicima.

Locodels je tvrtka koja se bavi gradskom dostavom, a prema podacima s njezine internetske stranice najveći broj kupaca dolazi iz skupine malih tvrtki s potrebom slanja manjeg broja paketa svaki dan. Za dostavljače angažira građane, među kojima umirovljenike i studente, te profesionalne vozače poput taksista ili klasičnih dostavljača.

Foto: Hrvatska pošta