Sinša Mihajlović otvorio dušu i zaplakao: Borba s leukemijom ga je iscrpila, ali se ne da

Sinša Mihajlović otvorio dušu i zaplakao: Borba s leukemijom ga je iscrpila, ali se ne da

Trener Bologne Siniša Mihajlović (50) održao je konferenciju za medije na kojoj je otvoreno progovorio o svojoj borbi s leukemijom. Mihajlović je prije desetak dana pušten iz bolnice nakon trećeg ciklusa kemoterapija, a sada je otkrio: ‘Prvi sam put izgubio 13 kilograma, a sad devet…’

‘Teška četiri mjeseca su iza mene. Imao sam kemoterapije, ali s jakim karakterom sve sam prebrodio. Od doktora sam dobivao veliku mentalnu snagu. Našao sam anđele čuvare da mi psihološki pomognu. Oni su najznačajniji i bit ću im zauvijek zahvalan’, rekao je Siniša Mihajlović (50) i onda se – slomio. Zaplakao je i kroz suze nastavio svoju priču…

‘Oprostite što plačem. Hvala svima koji su me podržali. Sve ono što sam vidio po stadionima i u svijetu nogometa učinilo je da se osjećam zaštićenim. Iznad svega, hvala navijačima Bologne koji su učinili da se osjećam kao brat, kao sin. Hvala cijelom klubu. Bilo je ovo vrlo teško razdoblje za mene. Najveća želja mi je bila da udahnem svjež zrak, ali nisam mogao. Ni u jednom trenutku se nisam osjećao kao heroj. Čovjek sam, snažnog karaktera, ali čovjek sa svim svojim slabostima. Ovakve bolesti ne možeš pobijediti samo hrabrošću, njega je neophodna. Želim poručiti svim ozbiljno bolesnim ljudima da nema potrebe da se plaše, da plaču i da pate. Ono što nikad ne smiju izgubiti je želja za životom’, kazao je bivši srpski reprezentativac, inače rođen u Vukovaru, koji u Hrvatskoj nije omiljen zbog svojih svojedobno javno izrečenih velikosrpskih stavova, javblja tportal.

Medijima se obratio i dr. Michele Calvio koji je govorio o bolesti, kao i daljnjem liječenju. Istaknuo je da se borba nastavlja i da on, sa svojim suradnicima, mora nastaviti pratiti Sinišin oporavak.

‘Sve ide kako treba, ali morat ćemo voditi računa u budućem razdoblju, redovno obavljati kontrole, kako nešto ne bi krenulo po zlu’, kazao je Calvio.

Mihajlović je poručio da neće odustati od borbe te da uživa u svakom danu.

‘Moja borba protiv leukemije je bila posvećena mojoj obitelji, mojoj djeci… Oni su još mladi, potreban sam im. Bio sam jak i zbog moje majke i brata koji su u Srbiji’, rekao je Mihajlović te dodao da svi koji boluju ne smiju odustati i da i zaplaču ako treba:

‘To je bolest koju morate izgurati do kraja, nema natrag. Za sve ovo morate imati jaku glavu’, savjetuje Mihajlović.

 

Foto: Nenad Milošević/Tanjug/Hina