Zašto je ministar Krstičević organizirao predavanje Mate Rimca na Hrvatskom vojnom učilištu?

Zašto je ministar Krstičević organizirao predavanje Mate Rimca na Hrvatskom vojnom učilištu?

Mate Rimac održao je predavanje kadetima Hrvatske vojske na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u Zagrebu te im je tom prigodom poručio kako se nema uspjeha bez ustrajnosti, učenja i ulaganja.

Pred više od 400 okupljenih kadeta Kadetske bojne „Predrag Matanović“ te polaznicima studija Vojnog pomorstva iz Splita koji su predavanje iz Zagreba pratili video-vezom, Rimac je iznio svoju životnu i poduzetničku priču protkanu ustrajnošću, ulaganjem i učenjem kao konstantom i jedinom formulom za uspjeh, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Istaknuo je kako je za uspješnost najvažnije učenje i dijeljenje znanja, te kako se takvo dijeljenje u svojoj konačnici pretvara u umnožavanje znanja.

Prisjećajući se početaka svog osobnog i poduzetničkog rast Rimac je pričao priču o neodustajanju, o strasti, o kreativnosti kojom je u počecima zajedno sa svojim timom nadoknađivao nedostatak sredstava, o upornosti i vjeri u sebe, o spremnosti na prihvaćanja rizika.  Međutim,  nije spomenuo da njegove  poslovne pothvate obilno financira i država koja mu je do sada, prema dostiupnim informacijama,  dala više od 60 milijuna kuna.

Predavanju je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. „Važno je imati viziju onoga što želimo napraviti, a Mate je pravi primjer toga. Imate pravu viziju koja zahvaljujući vašem znanju, trudu i željom za uspjehom daje konkretne rezultate i to govori o vama i vašem karakteru“, rekao je ministar Krstičević.

Foto: M.Čobanović/MORH