Sindikalist Mihalinec napao dvije velike Facebook grupe učitelja: Optužio ih za govor mržnje i netoleranciju

Sindikalist Mihalinec napao dvije velike Facebook grupe učitelja: Optužio ih za govor mržnje i netoleranciju

Čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec i čelnica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem, u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava komentirali su kritike koje su im upućene nakon prihvaćanja ponude Vlade o povećanju koeficijenata učiteljima i nastavnicima, te povećanju dodataka za nenastavno osoblje.

Novinari su sindikaliste pitali kako odgovaraju na primjedbe i kritike zbog toga što se nisu povećali koeficijenti za nenastavno osoblje.

“Nismo stigli vidjeti primjedbe. Prvo ljudi moraju vidjeti što je ispregovarano i kakve su plaće. Mi smo vrlo ponosni na ovo što smo uspjeli. Osjećaj koji se pojavio je tuga da govor mržnje i netolerancije postaje mainstream u Republici Hrvatskoj i nažalost govor mržnje potiču neki koji se usuđuju govoriti da su nastavnici i nastavnička mreža. Govor mržnje i netolerancije ne pripada učiteljima, otvorite svoje mreže – Mrzim sve i nastavite tako”, poručio je Mihalinec. Očito je mislio na  grupe na Facebooku  koje su dosta kritičen prema sporazumu. U tim kritikama prednjače gupe Nastavnici.org i 45milnuta.

“Ciljevi su postignuti i to je najbitnije. Tko može u sustavu obrazovanja može reći da nije stajao iza brojke 6,11? To je bila ključna riječ. To ne može reći ni kuharica, ni učitelj, čak ni ravnatelj, da ne stoji iza 6,11. Dinamika je bila kompromis, a 6,11 je bio cilj od kojeg nismo odstupali”, rekla je Šprem.

“Vlada smatra da je u win situaciji jer smatra da je sačuvala fiskalnu odgovornost, ali sindikati se ne mogu osjećati kao gubitnici, jer je cilj postignut”, dodala je.

Foto: N1