Kovač je očekivano napao Kolindu i Milanovića: Zašto nema dobro mišljenje o Škori?

Kovač je očekivano napao Kolindu i Milanovića: Zašto nema dobro mišljenje o Škori?

Predsjednički kandidat  Dejan Kovač komentirao je početak predizborne kampanje.Istaknuo je da je ovo najkraća predsjednička kampanja u povijesti Hrvatske te da će od toga profitirati jedino aktualna predsjednica.

“Ovo je povijesno najkraća kampanja, a to odgovara samo predsjednici, jer ne dopušta nikome od izazivača da uđe u krug i da se održavaju normalna sučeljavanja.”

“Legitimno je da svatko ima svoje stavove, ali ono što bi bilo idealno bilo da u drugom krugu imamo nekoga iz prve grupe koje ja zovem status quo i iz druge grupe izazivača koji su novitet. Ako u drugom krugu imamo oba kandidata iz ove status quo grupe, nećemo imati promjena u društvu.”

Na pitanje smatra li da Miroslav Škoro uvodi nešto novo u predsjedničku kampanju, Kovač je rekao kako Škoro spada u status quo grupu “jer predstavlja ostatak starog sustava, ne uvodi novitete”, javlja N1.

Što se tiče financiranja kampanje, rekao je da još čeka da DIP i službeno objavi da je kandidat, ali kako je od početka kampanja online i javno objavljivao kako financira kampanju.

“Čekam sutra da DIP najavi da sam i službeno kandidat. Sve financije će biti online, kao što su i dosad bili. Dio sredstava ide od stranke HSLS, jer sam njihov nezavisni kandait, dio će biti od donacija, a dio će biti od mojih sredstava.”

“Ono što je bitno za napomenuti u cijeloj priči oko financiranja je sljedeće – ja dok ne postanem službeni kandidat nisam zakonski obvezan pokazati financiranje. Ali s obzirom da guram transparentnost i odgovornsost, ja sam smatrao d aje moja moralna odgovornost da ja pokažem sve svoje financiranje.”

Kazao je i kako je od početka predsjedničke kampanje nekoliko puta obišao cijelu Hrvatsku te čuo mnoge tužne priče, no kako je potrebno da proradi sustav, a ne da se sve bazira na individualnoj odgovornosti građana.

“Već sam četiri ili pet puta obišao Hrvatsku. Od osmog mjeseca sam par puta prošao sve lokacije i ono što je jako bitno je da mi je prikupljanje potpisa dalo jednu dodatnu energiju da se borim za građane. Ne možemo više graditi sustav solidarnosti u Hrvatskoj da mi individualno dajemo iz svog srca, nego sustav konačno mora početi funkcionirati da on probleme hrvatskih građana počne rješavati. Nitko iz ove grupe status quo nema rješenje.

Foto: Dario Grzelj/Hina