Plenković komentirao zahtjev oporbe za smjenom Blaženke Divjak: Bio je prilično neodređen

Plenković komentirao zahtjev oporbe za smjenom Blaženke Divjak: Bio je prilično neodređen

Premijer Andrej Plenković na konferenciji za medije nakon završetka sastanka na vrhu Sjevernoatlantskog saveza povodom 70. obljetnice Saveza u Londonu  komentiroa je  iniciativu SDP-a za smjenu  ministrice Blaženke Divjak.

“To je očekivana inicijativa oporbe gdje pokušavaju destabilizirati vlast. Razgovarat ćemo s partnerima u HNS-u. Ne znam imaju li u SDP-u ovom trenutku oni uopće potpise”, kazao je Plenković.

Kada je u pitanju povećanje plaća u javnosm sektoru, Plenković kaže kako je njegova vlada radila na kontinuiranom povećanju.

“Povećanje plaća u javnom sektoru realno je s obzirom na ostala izdvajanja. Kod plaća u javnom sekotru ostajemo pri politici uređenih javnih financija trošenja onoga što imamo, a ne onoga što nemamo. Napravili smo maksimalne iskorake u povećanju plaća u mandatu. Sutra će biti na Vladi riješeno pitanje Temeljnog kolektivnog ugovora. Hrvatska u mandatu naše vlade ima zdravi rast”, kazao je Plenković, javlja N1.

Kazao je i kako oko kupovine aviona nema nikakvog dogovora s SAD-om.

“Nema dogovora, da ima ne bi bilo procedure ukklljučivanja u pozive drugih zemalja. Ide se na nove iskorake u zrakoplovstvu”, kazao je premijer.

Foto: Edvard Šušak/Hina