Pronađeno mrtvo tijelo Veronike Pecolaj, “medicinske sestre” iz Obrovca

Pronađeno mrtvo tijelo Veronike Pecolaj, “medicinske sestre” iz Obrovca

Policijski službenici iz Obrovca dojavu su dobili oko 23 sata u četvrtak. Zatekli su tijelo žene, nakon njih stigla je i Hitna pomoć koja je mogla samo ustanoviti smrt. Prema prvim informacijama, na tijelu nije bilo znakova nasilja, više će se znati nakon očevida, piše 24sata.

Podsjećamo, Veronika Pecolaj (26), predstavljala se kao medicinska sestra doktora Gorana Jusupa iz Obrovca. Optužena je za lažno predstavljanje i neovlašteno nošenje znakovlja službene osobe.

Slučaj dr. Gorana Jusupa iz Obrovca i Veronike Pecolaj, koja se predstavljala kao njegova medicinska sestra, ali nikad nije završila školu za medicinsku sestru, prva je objavila Nova TV u emisiji ‘Provjereno’. HZZO je dvaput obavio kontrolu u Jusupovoj ordinaciji. Nakon prve kontrole, u studenom 2018., utvrdili su nepravilnosti.

Doktoru su naredili da ih ispravi, ali u ponovljenoj kontroli, u siječnju 2019., HZZO je zaključio kako to nije učinio te je pokrenuo postupak za raskid ugovora s liječnikom kojeg je napustilo oko 900 pacijenata.

Foto: Screenshot/Nova TV