Puhovski tvrdi da Kolakušić postaje “Hitler iz našeg sokaka”: Škoro postaje promatrač i glumi Stipu Mesića

Puhovski tvrdi da Kolakušić postaje “Hitler iz našeg sokaka”: Škoro postaje promatrač i glumi Stipu Mesića

Žarko Puhovski  komentirao je početak predsjedničke kampanje.

Na samom početku osvrnuo se na izjavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je kazala kako bi Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor.

“To je jedna od nekoliko desetaka njezinih potpuno nesuvislih izjava. Ona ima tu neku ideju da će pobijediti neovisno o tome što radi. Ona glumi Kolindu Grabar-Kitarović u prvoj kampanji i to izgleda otužno.

Puhovski smatra kako nitko od postojećih kandidata ne može posebno isplivati.

“Sve se više pokazuje da je ovaj čitav model potpuno besmislen. Ako bilo što obećaju smisleno, onda je to protiv njihovih ovlasti. Imamo četiri kandidata koji imaju realnu šansu – Kolindu Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića, Miroslava Škoru i Mislava Kolakušića, koji će dobiti barem tri četvrtine svih glasova”, smatra Puhovski.

“Mi smo sudionici izbora za predsjednika HDZ-a, to su pravi izbori koji se tu događaju. Onog časa kad bi se dogodilo da Kolinda Grabar-Kitarović ne uđe u drugi krug, to bi značilo da Plenković više neće biti predsjednik HDZ-a. Zato se Grabar-Kitarović sabotira i zato je Bandić skupio u Zagrebu više glasova za nju nego njezina stranka. Mi smo sad kao građani upleteni u izbore za predsjednika HDZ-a. To je manipuliranje nezaustavljivo, ali očito”, dodaje.

Osvrnuo se i na Vrdoljakovu izjavu o predsjednici u kojoj je rekao da “Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna”.

“Vrdoljak nije u koaliciji za izbor predsjednice. Predsjednica kao pčelica Maja ide s cvijeta na cvijet, samo promaši nektar na cvijetu. Ona leprša s cvjeta na cvijet i ona naleti na obrazovnu refromu pa nešto to njoj dođe u glavu da je Bandić rekao da treba nešto reći ministrici, pa onda ona tu nešto pobrka. I tu je s pravom zapravo Vrdoljak rekao što ju ide, jer ona priča o stvarima koje nemaju veze”, rekao je Puhovski.

O SNV-ovim plakatima na ćirlici kaže kako mu se čini da je to doista jedan promišljeni pristup. “Mene zanima odakle novac za to? To je veliki novac koji ne ide pod kontrolu DIP-a. Oni bi htjeli pokazati svima nama kako je teško Srbima i koliko ih provociraju zbog ćirilice, što je dobar pristup”, smatra Puhovski.

Kolakušić glumi “Hitlera iz našeg sokaka”

“Kolakušić funkcionira po principu rijeke ponornice. Nestane u nekakvom deep webu i poslije se pojavi negdje vani. Mene puno više od toga brine njegov program. On doista glumi Hitlera iz našeg sokaka. Opasno je što ima podršku za to i to ne malu”, ističe Puhovski.

Za Zorana Milanovića kaže kako opet glumi intelektualca. “To njemu dobro ide. Samo ako ne mora biti pravi intelektualac. Ali je lijevi birački bazen, lijevo-liberalni birački bazen toliko očajan da sve prima pa i ovakvog Milanovića samo da ne bi bilo nešto drugo na dnevnom redu. Milanović je jedini koji sigurno ulazi u drugi krug jer on na svojoj strani nema ozbiljne konkurencije, a ovdje će biti ipak na neki način sukob Kolinde Grabar-Kitarović i Škore. Pitanje je koliko će oni daleko ići u tom sukobu”, kazao je Puhovski.

Komentirao je i poteze Miroslava Škore. 

“Sad se sa Škorom događa jedna jako čudna stvar, on je počeo na neki način zaustavljati svoju kampanju. On je krenuo, gledajući sa stajališta kampanje odlično. Ja nemam simpatije za taj program, ali on je imao jasan program. Dao je taj neki video sa nekakvim naznakama onoga što bi htio. Imao je nekoliko jasnih iskaza o nekim stvarima. Opet neke čudne, a neke manje čudne. Recimo, njegov stožer je rekao da će se 22.12. znati kako stoji sa srpskom nacionalnom manjinom u Hrvatskoj, odnosno SNV-om. To su stvari koje ne bi trebalo govoriti u ovakvoj situaciji. On se u zadnjih nekoliko tjedana počeo ponašati kao promatrač. On glumi Stipu Mesića iz razdoblja kad je on već bio predsjednik, a ne kandidat. On se očito ne usuđuje dovoljno oštro kritizirati Grabar-Kitarović”, rekao je Puhovski.

“Milanović nije ni jednu jedinu stvar koja bi imala neke veze s budućnošću rekao osim neke moralne napomene-normalnost, s kime se družiti itd. Nije da se ni on nije s nekima takvima družio, ali manje nego ostali. On se uspješno rugao Grabar-Kitarović, a puno manje se rugao Škori”, komentirao je Puhovski Milanovićev nastup.

Puhovski smatra kako je stvar postala dosadna, te kako nema sadržaja u kampanji. “Primjerice, ništa nije rečeno o vjerodostojnosti policije vezano uz slučaj nigerijskih studenata”, kazao je.

Na pitanje kako će se kampanja dalje razvijati, rekao je: “Jedini izlaz bi bio da se počne razvlačiti neke osobne pikanterije. Ja se nadam da se to neće dogoditi. Pogotovo kad sadržaja nema. Oni nas ne znaju uvjeriti u čemu su razlike među njima.

Foto: N1