Visković se sjeća Malića kad je imao tremu i drhtao: Zašto se pretvorio u ciničnog sredovječnog gospodina

Visković se sjeća Malića kad je imao tremu i drhtao: Zašto se pretvorio u ciničnog sredovječnog gospodina

Velimir Visković  osvrnuo se na gostovanje  Gordana Malića u emisiji  Nedjeljom u dva. Prisjetio se  davnih vremena kada je upoznao Malića i opisao njegov put od bojažljivog  mladog novinara do ciničnog gospodina koji poštuje državotvorne mitove. Viskovićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Sjećam se Gordana Malića iz početka devedesetih. Mlad, zgodan dečko s cvikerima, tek došao iz Sarajeva, ponudio mi je da s njim na 3. programu snimim emisiju o Danilu Kišu. Ne znam kako mu je uspjelo plasirati tu temu na Hrvatskom radiju, ali bilo mi je simpatično da netko hoće usred rata razgovarati o jednom srpskom piscu, pa makar (polu)židovskog podrijetla. O piscu s kojim sam se družio i dosta pisao o njemu.Od svega ostalog, sjećam se da je imao strašnu tremu, baš je drhtao dok smo snimali…
Sljedećih godina pratio sam ga uglavnom na stranicama Globusa, radio je istraživačke teme o skandalima u vrhu vlasti (tada HDZ-ovske). Više nije drhtao. Sviđala mi se njegova hrabrost, iako ga književnost očito više nije zanimala.
A danas ga gledam u gostima kod Ace Stankovića kao autora serijala o Tuđmanu, u Manjkasovoj produkciji. Cinični sredovječni gospodin, pomalo samodopadan, svjestan kako se u ovoj zemlji jedino može doći do unosnih narudžbi na državnoj televiziji tako da poštuješ državotvorne mitove.
Govori nešto o tome kako su novinari postali stručnjaci za PR. E, baš… Žao mi onog mladića koji je nekoć volio Kiša i drhtao kao prut”, napisao je Visković.

Foto: HRT