Brzo i jednostavno: Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute u svim županijama

Brzo i jednostavno: Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute u svim županijama

Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta proširuje ovu uslugu na ukupno 55 poštanskih ureda u svim županijama.
Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici moći će svoje kripto valute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu dobivate gotovinu. Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS). Detaljne informacije o svim uslugama mogu se pronaći na crypto.posta.hr.
Pilot-projekt pokazao je kako postoji interes za ovu vrstu usluge i zbog toga će Hrvatska pošta ponuditi otkup kripotvaluta u poštanskim uredima diljem zemlje. Posljednjih godina sve je više korisnika kriptovaluta, a oni svoja putovanja vrlo često planiraju upravo tamo gdje svoj digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu. Širokom ponudom ove usluge, hrvatski će gradovi postati još zanimljiviji brojnim gostima, stoji u priopćenju Hrvatske pošte.

Popis svih poštanskih ureda koji nude ovu uslugu možete naći na portalu Crypto Center (crypto.posta.hr), na kojem je dostupan i kalkulator. Uz kalkulator vrlo jednostavno i brzo možete saznati koliko će vam kuna Pošta ponuditi za vaše kriptovalute. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr.
U budućnosti je u planu uvesti i mogućnost kupnje kriptovaluta u poštanskim uredima Hrvatske pošte čime će uredi postati centralna mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj.
Digitalizacija je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte i pokretač brojnih projekata u poslovanju. Ulaskom na tržište digitalnih valuta Hrvatska pošta potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji. U fokusu Hrvatske pošte su svi noviteti koje je donijela Industrija 4.0 stoga se naši timovi danas bave umjetnom inteligencijom, robotima, proširenom stvarnošću, analizom podataka te internetom stvari.

Foto: Hvatska pošta/Promo