Butković se ponovno obrušio na Ivana Vrdoljaka: Njegovi napadi štete Kolindi

Butković se ponovno obrušio na Ivana Vrdoljaka: Njegovi napadi štete Kolindi

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, na ulasku u zgradu Vlade komentirao je kampanju za predstojeće predsjedničke izbore.

Butković je rekao da HDZ ima svoju kandidatkinju, iza koje stranka treba čvrsto stati.

Komentirao je i izjavu predsjednika HDZ-a i Vlade, Andreja Plenkovića, koji je rekao da je glas za Miroslava Škoru zapravo glas za Zorana Milanovića.

“Ono što je rekao predsjednik stranke i Vlade stoji, jer onaj kandidat koji bi potencijalno dobio glasove HDZ-a, a to ne bi bila aktualna predsjednica, to jača kandidata sa suprotne strane, a to je Milanović. To je matematički jasno. Mi imamo svoju kandidatkinju i trebamo svi stati iza nje”, rekao je Butković.

Istaknuo je i da se u HDZ-u nije razgovaralo o poziciji ministrice obrazovanja, Blaženke Divjak, u Vladi.

“Dozvolite kad bude ta rasprava da ja iznesem svoje mišljenje. Nije normalno da koalicijski partner u vrijeme predsjedničkih izbora napada aktualnu predsjednicu, koja je kandidat tvog koalicijskog partnera, s kojim sjediš u Vladi”, rekao je Butković, dodavši da će biti vremena i za obrazovnu reformu i za kampanju za parlamentarne izbore, ali da se sada treba usredotočiti na predstojeće predsjedničke izbore, javlja N1.

HNS-ov Ivan Vrdoljak, podsjetimo, obrušio se prošloga tjedna na predsjednicu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošle srijede je, naime, izrazila žaljenje zbog rezultata PISA 2018, prema kojima su naši učenici ispod prosjeka zemalja OECD-a, a za nju je to dokaz kako reforma obrazovanja ne donosi rezultate i da s njom moramo “žustrije krenuti.”.

Vrdoljak je na to reagirao kazavši, među ostalim: “Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna!”

Foto: Hina