Veliki udar na Mislava Kolakušića: Napustilo ga je troje suradnika

Veliki udar na Mislava Kolakušića: Napustilo ga je troje suradnika

Povodom osnivanja nezavisne antikorupcijske organizacije imena Antikorupcijski pokret, troje članova liste Mislava Kolakušića za izbore za Europski parlament Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba održali su u srijedu press konferenciju na kojoj su govorili o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta i načinima njegova djelovanja. Osim njih, javnosti se obratio i Damir Grunbaum, nezavisni vijećnik iz Istre.

Milan Puharić objasnio je zašto je izašao iz udruge Mislava Kolakušića.

“Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim pravednijim i ugodnim za živjeti”, rekao je na press konferenciji.

Svoje razloge iznijela je i odvjetnica Katarina Jukić. “Mi nezavisni kandidati na listi okupili smo se oko zajedničke ideje – nužne promjene u društvu i borba protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino na taj način moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore”, dodala je,  piše N1.

Vijećnik Skupštine Istarske županije Damir Grünbaum istaknuo je da su konferenciju organizirali kako bi najavili djelovanje Antikorupcijskog pokreta. “Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret“, rekao je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina