Biskup Perić upozorio na opasnost od današnjih migracija: Imaju političku pozadinu i žele promijeniti strukturu države

Biskup Perić upozorio na opasnost od današnjih migracija: Imaju političku pozadinu i žele promijeniti strukturu države

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić rekao je na misi polnoćki u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve kako je Isusuova obitelj bila emigrantska, no istodobno je ocijenio kako današnje migracije imaju drukčije motive te je pozvao katolike da očuvaju svoju vjeru i domovinu.

»Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovne se pripremaju, imaju političku pozadinu, te se poziva na mijenjenja struktura u državi i društvu«, rekao je biskup Perić u propovijedi.

Podsjetio je kako je Isusova obitelj pobjegla u Egipat nedugo nakon njegova rođenja u Betlehemu zbog zapovijedi kralja Heroda da pobije svu djecu mlađu od dvije godine jer je strahovao da bi ga ‘novorođeni kralj’ mogao svrgnuti s prijestolja, piše Novi list.

Biskup Perić je dodao kako je ipak kršćanska dužnost svakome pomoći u nevolji, uključujući migrante, ali i ostati dosljedan svojim korjenima.

»Mi moramo evanđeoski svakog putnika primiti, bolesnika liječiti, ali i svoju kršćansku vjeru njegovati i domovinu čuvati«, dodao je.

Po riječima mostarsko-duvanjskoga biskupa, ljudi trebaju biti zahvalni jer je Bog došao zbog njih i njihova spasenja, te iskusio sva iskušenja ovoga svijeta.

Foto: Denis Cerić/Hina