Ministar Ćorić tvrdi: Kolindin poraz ne bi bio poraz i Andreja Plenkovića

Ministar Ćorić tvrdi: Kolindin poraz ne bi bio poraz i Andreja Plenkovića

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić komentirao je predstojeću kampanju za drugi krug predsjedničkih izbora, kao i situaciju u svom resoru u 2019.

Upitan jesu li u HDZ-u iznenađeni prednošću koje prema posljednjim istraživanjima ima Zoran Milanović pred kandidatkinjom HDZ-a i aktualnom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Ćorić odgovara: “Nije to pitanje iznenađenja. Ako se ne varam, ta anketa rađena je nakon prvog kruga predsjedničkih izbora. Imamo 14 dana da pretvorimo ovo u našu prednost. Dozvolite da kažem, ta anketa rađena je nakon izbora, tada su još glave bile vruće. Dopustite da ponovno pridobijemo povjerenje birača”.

Komentirao je i rezultat Miroslava Škore u prvom krugu predsjedničkih izbora.

“Miroslav Škoro je ušao u onaj dio biračkog tijela koji je prije 5 godina bilo biračko tijelo Kolinde Grabar-Kitarović. Pitanje retorike je pitanje predizborne kampanje. Svaki glas za gospodina Škoru utjecao je na to da je Milanović iz prvog kruga izašao kao relativni pobjednik”, rekao je Ćorić.

Predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a savjetovao je da treba biti onakva kakva jest. “Ona je osoba koja živi ovu zemlju svaki dan. Niti jedan predsjednik RH nakon tuđmana nije bio na taj način angažiran i aktivan nakon petogodišnjeg mandata. Napravila je puno za međunarodni kredibilitet Republike Hrvatske”, ističe.

Smatra kako gafovi obilježavaju rad bilo koga od nas. “Ne vjerujem da će predsjednicu to koštati. HDZ će odraditi angažirano kao što je to do sada, dignut ćemo u petu brzinu”, kazao je Ćorić.

Ćorić smatra kako eventualni poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima ne bi bio i poraz za Andreja Plenkovića. “Naša kandidatkinja ima svoju dimenziju, a Andrej Plenković ima svoju dimenziju”, veli Ćorić

Foto: lana Slivar Dominić/Hina